Tilastot

Suomen Pankki vastaa Euroopan keskuspankin neuvostossa määriteltyjen Suomea koskevien rahalaitos-, rahoitus- ja maksutasetilastojen tuottamisesta. Tilastojen tuotantoa ohjaavat EKPJ-tilastojen sisältöä ja laatua koskevat säädökset ja ohjeet. Julkaistut EKPJ-tilastot ovat ilmaisia ja vapaasti käytettävissä, katso lisätietoja:

-------------------------------------------

Ennakkotietoa Suomen Pankin verkkosivujen uudistuksesta

 
Suomen Pankin julkinen verkkopalvelu (www.suomenpankki.fi) uudistuu tammikuussa 2017. Verkkosivusto päivitetään vastaamaan nykyisiä mobiilikäyttötapoja uudistamalla sivuston käyttöliittymää ja ulkoasua sekä rakentamalla sivustosta mahdollisimman responsiivinen.
 
Tilastot-osion tietosisältö säilyy pääosin ennallaan, mutta tilastojärjestelmän teknisen päivityksen vuoksi tilastoraporttien (kuviot ja taulukot) verkko-osoitteet muuttuvat järjestelmän vaihtumisen myötä. Datan haun voi jatkossakin integroida soveltuvin osin omiin järjestelmiin, mutta automaattisten hakujen jatkuvuus edellyttää käyttäjältä toimenpiteitä verkko-osoitteiden päivittämiseksi.
 
Useimmin käytettyjä tilastosisältöjä, kuten päivittäisiä valuuttakursseja, tarjotaan jatkossa eri tavoilla, mm. avoimena datana. Lisätietoja uudistuksesta julkaistaan loppuvuoden 2016 aikana uutiskirjeissä, sosiaalisessa mediassa sekä suomenpankki.fissä.
 

 Ajankohtaista