Julkaisut

Suomen Pankki kertoo taloutta koskevista näkemyksistään ja analyyseistään eri julkaisuissa.

Euro & talous -julkaisu on erikoistunut kokonaistaloudellisiin kysymyksiin ja rahoitusmarkkinoihin. Se on kooste ajankohtaisista artikkeleista ja ilmestyy verkossa viisi kertaa vuodessa. Rahapolitiikka ja kansainvälinen talous -numerot ilmestyvät maaliskuussa ja syyskuussa. Talouden näkymät -numeroissa julkaistaan Suomen Pankin talousennuste. Ne ilmestyvät kesäkuussa ja joulukuussa. Rahoitusjärjestelmän tilaa käsittelevä Rahoitusjärjestelmän vakaus -numero ilmestyy toukokuussa. Euro & talous -julkaisun artikkeleita julkaistaan englanninkielisinä Bank of Finland Bulletinissa. Tutustu verkkopalveluun osoitteessa www.eurojatalous.fi.
 
Keskustelualoitesarjassa julkaistaan tutkimuksia Suomen Pankin tutkimustoiminnan painopistealueilta. Uusista tutkimuksista kerrotaan tutkimustiedotteessa. Suomen Pankki tuottaa myös raportteja, selvityksiä ja tilastoja. Myös keskeiset Euroopan keskuspankin julkaisut ilmestyvät säännöllisesti verkkopalvelussamme.
 
Osa Suomen Pankin julkaisuista on saatavilla verkkopalvelussamme PDF-muodossa. Lisäksi niitä voi tilata maksutta oheisella lomakkeella (Sähköisten julkaisujen tilaaminen). Lomakkeella on myös luettelo tilattavista sähköisistä julkaisuista ja tilastoraporteista sekä tilausohjeet.
 
Osa esitteistä ilmestyy myös painettuna. Tilattavat esitteet ja tilausohjeet ovat oheisessa lomakkeessa (Painettujen julkaisujen tilaaminen).  
 

 Julkaisuhaku

 
 

 Julkaisuarkisto Helda

 

​Suomen Pankin sähköinen julkaisuarkisto on osa Helsingin yliopiston Helda-palvelua. Julkaisuarkistoon on tallennettu vapaaseen käyttöön tarkoitettuja Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan julkaisuja PDF-muodossa. Arkistosta löytyy muun muassa tutkimus-, selvitys-, analyysi- ja tilastojulkaisuja ja muita verkkojulkaisuja.

Julkaisuja voi hakea Heldasta osoitteessa https://helda.helsinki.fi/bof/.

Lue lisää julkaisuarkistosta.

 

 Muualla palvelussa

 
 

 Arkiston aarteita