Julkaisuarkisto

​Avaa julkaisuarkisto: https://helda.helsinki.fi/bof/
 
Suomen Pankki on avannut sähköisen julkaisuarkiston, joka on osa Helsingin yliopiston Helda-julkaisuarkistopalvelua. Sähköiseen julkaisuarkistoon on tallennettu vapaaseen käyttöön tarkoitettuja Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan julkaisuja PDF-muodossa. Mukana on sekä sähköisinä ilmestyneitä julkaisuja että vanhempia digitoituja julkaisuja.
 
Julkaisut on jaettu viiteen pääkokoelmaan julkaisun tyypin mukaan: tutkimukset, analyysit ja näkemykset, tilastot, vuosikertomukset sekä muut julkaisut. Pääkokoelmissa olevat julkaisut on jaoteltu vielä sarjoittain. Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan julkaisujen lisäksi arkistosta löytyvät myös Suomen Pankin toimintaan keskeisesti liittyvät Eduskunnan pankkivaltuuston kertomus  julkaisut sekä Euroopan keskuspankin suomenkieliset kuukausikatsaukset.
 
Julkaisuarkiston vanhin julkaisu on Eduskunnan pankkivaltuuston kertomus vuodelta 1882. Suomen Pankin vuosikertomus (vuodesta 1914) ja Bank of Finland Bulletin (vuodesta 1921) löytyvät koko ilmestymisensä ajalta. Uusia julkaisuja viedään arkistoon sitä mukaa kuin niitä ilmestyy.
 

Julkaisuarkiston hakuohje

Julkaisuja voi hakea käyttämällä haussa julkaisun tekstiä ja metatietoja, mukaan lukien otsikko, tekijät, avainsanat ja tiivistelmä. Pikahaussa haun voi rajata koskemaan vain avattua kokoelmaa.
 
Katkaisumerkki on asteriski (*), ja yhden merkin voi korvata ?-merkillä. Älä käytä hakulauseessa välimerkkejä.
 
Tarkennetun haun lomakkeella voi käyttää lisäksi Boolen operaattoreita (and, or, not) ja kohdistaa hakusanat keskeisimpiin metatietokenttiin, esimerkiksi tekijä, nimeke tai avainsana.
 
Julkaisusarjat on tallennettu omiin kokoelmiinsa, jolloin sarjassa ilmestyneitä julkaisuja voi helposti selata kokoelmalinkkien avulla.