Talouskatsaus

Talouskatsaus on yksi Euroopan keskuspankin keskeisistä kanavista, jonka kautta euroalueen talouskehitystä analysoidaan ja EKP:n rahapolitiikkaa selitetään. Katsauksen englanninkielisen version laatimisesta vastaa EKP:n johtokunta. Vuoden 2015 alusta ilmestymisensä aloittanut Talouskatsaus on tullut aiemman Kuukausikatsauksen tilalle.
 
Katsaus ilmestyy englanniksi kahdeksan kertaa vuodessa. EKP:n neuvoston rahapoliittisia kokouksia alettiin tammikuusta 2015 lähtien pitää kuuden viikon välein, ja Talouskatsaus julkaistaan aina kaksi viikkoa kunkin rahapoliittisen kokouksen jälkeen. Englanninkielisen katsauksen voi tilata Euroopan keskuspankista.
 
Talouskatsauksen maalis-, kesä-, syys- ja joulukuun numerot käännetään kaikille euroalueen jäsenmaiden kielille. Suomeksi katsaus tuotetaan Suomen Pankissa ja julkaistaan Suomen Pankin verkkopalvelussa.
 
Suomenkielinen katsaus on luettavissa PDF-muodossa verkkopalvelussamme. Sen voi myös tilata sähköisesti, jolloin tilaaja saa sähköpostiinsa tiedon katsauksen ilmestymisestä heti, kun se on päivitetty verkkoon.
 
Linkit Talouskatsauksen muunkielisiin versioihin ovat saatavilla EKP:n verkkopalvelussa.
 
 

 Arkisto

 
 

 Julkaisuhaku

 
 

 Muualla verkossa