Suomen Pankki järjestää kansainvälisen talousosaamiskonferenssin, jonka erityisteemoina ovat talousosaamisen puutteet ja elinkustannuskriisi.

Konferenssi järjestetään Suomen Pankin rahamuseossa 12.–13.6.2023. Tapahtuma tarjoaa tutkijoille ja päätöksentekijöille ainutlaatuisen tilaisuuden keskustella talousopetuksen ajankohtaisista tarpeista ja painopistealueista. Tämänhetkinen elinkustannuskriisi on korostanut talousosaamisen merkitystä, koska taloudellisesti selviytymiskykyisten ja haavoittuvien kansalaisten välinen kuilu on kasvamassa. Heikkojen taloustaitojen vuoksi useat kotitaloudet eivät ole osanneet varautua vallitsevaan kriisiin ja sen seurauksiin.

Konferenssin pääpuhuja on professori Annamaria Lusardi (George Washingtonin yliopisto, Washington D.C.), ja sitä emännöi Suomen Pankin varapuheenjohtaja Marja Nykänen.

Konferenssi juhlistaa Suomen Pankin rahamuseon 20-vuotisjuhlavuotta.

Konferenssi jakautuu viiteen eri osioon: ”teknologia ja taloudellinen osallisuus”, ”talousopetus”, ”sukupuoli ja talousosaamisen mittaaminen”, ”talousosaamisen mittaaminen kyselytutkimuksilla” ja ”taloudellinen hyvinvointi”. Tapahtuman päätteeksi pidetään paneelikeskustelu, jonka aiheena ovat tehokkaat politiikkatoimet kotitalouksien taloudellisen varautumisen vahvistamiseksi.

Lisätietoja konferenssista ja haastattelupyynnöt:

Anu Raijas, talousosaamisen neuvonantaja, puh. 09 183 26 25
Richard Brander, vanhempi viestintäasiantuntija, puh. 09 183 22 06