Valuutanvaihto ja valuuttakurssit

Vaihtaako Suomen Pankki valuuttaa?

Suomen Pankki ei vaihda valuuttaa. Sen asiakaskassa Helsingissä vaihtoi vain markkoja euroiksi 29.2.2012 asti. Valuuttaa voi vaihtaa valuutanvaihtopisteissä tai pankeissa.

Missä voin vaihtaa euroalueen entisiä kansallisia valuuttoja euroiksi?

Kukin euroalueen keskuspankki vastaanottaa oman maansa entisiä kansallisia seteleitä ja kolikoita tietyn määräajan. Esimerkiksi Suomen Pankki vastaanotti markkamääräisiä seteleitä ja kolikoita 29.2.2012 asti.

Kansallisten keskuspankkien osoitteet, määräajat sekä setelien kuvat löytyvät Euroopan keskuspankin verkkopalvelusta osoitteesta http://www.ecb.europa.eu/euro/exchange/html/index.fi.html

Mistä löydän valuuttakurssit?

Euroopan keskuspankin julkaisemat euron kurssit löytyvät Suomen Pankin verkkopalvelusta osoitteesta www.suomenpankki.fi/fi/tilastot/valuuttakurssit/.

Mistä saan tietää ne valuuttakurssit, joita ei ole Suomen Pankin verkkopalvelussa?

Kursseja voi kysyä rahanvaihtopisteistä tai pankeista. Myös Internetissä on useita hakukoneita, joiden avulla pääsee eri palveluntarjoajien valuuttakurssilaskureihin. Hakusanaksi kannattaa valita valuutan nimi.

 

 Vinkkejä kurssien laskemiseen

 
Jos yksi euro on 0,83830 Englannin puntaa niin 500 euroa on 500 x 0,83830 = 419,15 puntaa.
 
Tai jos sinulla on 500 kruunua ja haluat tietää paljonko se on euroissa: 500/8,9378=55,9421 euroa. 8,9378 on esimerkissä kruunun kurssi suhteessa euroon.