Kesätyöpaikat ja opiskelijat


 Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan kesätyöntekijät viettivät aurinkoista kesäiltaa heinäkuussa 2016 Pankin huvilalla Kallvikissä.
 
Hakuaika Pankin ja Finanssivalvonnan kesätöihin kesälle 2017 on 16.1.-5.2.2017. 
Suomen Pankin kesätyöpaikat löydät Avoimet työpaikat​ -sivustolta.

Universum-logo
Suomen Pankki on menestynyt työnantajakuva-tutkimuksissa. Keväällä 2015 sijoituimme 15. Universumin opiskelijatutkimuksessa ja syksyllä 2014 nuorille ammattilaisille suunnatussa Universumin tutkimuksessa 18. kaupallisen alan opiskelijoiden parissa. Keskuspankki on julkisen sektorin houkuttelevimpia työnantajia, ja tuloksemme on myös keskuspankkien kärkijoukkoa.T-Median Työnantajakuva 2014 -tutkimuksessa Suomen Pankki oli seitsemänneksi kiinnostavin työnantaja kaupallisen alan opiskelijoiden vastauksissa.

 
Kesällä 2016 Suomen Pankissa työskenteli 50 kesätyöntekijää. Eniten kesätyöpaikkoja oli tarjolla rahoitusmarkkina- ja tilasto-osastolla, rahapolitiikka- ja tutkimusosastolla, pankkitoiminnassa sekä hallinnossa. Hakemuksia kesän 2016 kesätyöpaikkoihin saimme reilut 2 600.  Tutustu kesätyöntekijöiden arkeen kesätyöblogissa.
 
Vuoden 2015 kesätyöntekijöille tehdyssä kyselyssä pankki sai yleisarvosanan 3,8 (asteikolla 1-4). Erityisen tyytyväisiä kesäharjoittelijat  olivat haastaviin ja vastuullisiin työtehtäviin, työyhteisön ilmapiiriin sekä mahdollisuuteen tutustua keskuspankkitoimintaan työn kautta. 
 
Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan kesäharjoittelijat ja muut nuoret työntekijät arvostavat yhteishenkeä, jota he ylläpitävät järjestämällä vapaa-ajan toimintaa ns. lajiringin erilaisissa tapahtumissa. Lajirinki on kerho, jonka tarkoituksena on innostaa liikkumiseen, harrastamiseen ja uusien lajien kokeilemiseen. Ringissä nuoret pankkilaiset pääsevät tutustumaan eri osastoilla työskenteleviin kollegoihinsa ja verkostoitumaan sekä työ- että vapaa-ajalla. Lajirinki antaa mahdollisuuden katsella keskuspankkia laajemmassa perspektiivissä niin henkilökohtaisesti kuin oman työurankin kannalta. 
 
​Osana Vastuullinen kesäduuni -kampanjaa kesällä 2014 toteutettiin video Suomen Pankista kesätyöpaikkana. Videolla viestinnän kesäharjoittelija Juuli Vuojärvi kertoo kesätyöstään. Juuli kiinnostui Suomen Pankin kesätöistä, sillä hän halusi soveltaa johtamis- ja kansantaloustieteen opintoja käytäntöön. Viestintäharjoittelijan tehtävissä on saanut tehdä oikeasti töitä ja haastavia työtehtäviä.