Yleisöpalvelut

Suomen Pankki tarjoaa yleisölle lähinnä tietopalvelua. Useimmat tiedot, tilastot ja julkaisut ovat saatavilla verkkopalvelussamme. Pankki palvelee myös puhelimitse ja sähköpostitse. Neuvontapuhelin vastaa yleisiin kysymyksiin. Pankin kirjasto on myös ulkopuolisten asiakkaiden käytössä ja julkinen asiakirjadiaari on selattavissa verkkopalvelussa.

Suomen Pankki julkaisee useita taloutta käsitteleviä tutkimuksia ja yleisjulkaisuja. Ilmoituksen niiden ilmestymisestä voi tilata omaan sähköpostiin. Vuosikertomus ja neljännesvuosijulkaisut ovat saatavissa myös painettuina. Luettelot tilattavista julkaisuista löytyvät sähköisten ja painettujen julkaisujen tilauslomakkeista.

Keskuspankin toiminnasta ja rahan historiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita Suomen Pankin rahamuseoon, joka sijaitsee Helsingissä osoitteessa Snellmaninkatu 2. Museo on avoinna tiistaista perjantaihin klo 11–17 ja lauantaista sunnuntaisin klo 11–16. Museoon voi tulla yksin tai ryhmässä, sinne on vapaa pääsy. Opastuskierroksista sovitaan etukäteen.

Ryhmille, erityisesti opiskelijoille, järjestetään myös luentoja rahamuseossa.