Vierailut

Keskuspankin nykytoiminnasta, rahan historiasta tai setelitaiteesta kiinnostuneet ovat tervetulleita Suomen Pankin rahamuseoon. Museoon voi tulla yksin tai ryhmässä, sinne on vapaa pääsy. Opastuskierroksista on hyvä sopia etukäteen. Museo sijaitsee Helsingissä osoitteessa Snellmaninkatu 2. Se on avoinna tiistaista perjantaihin klo 11–17 sekä lauantaina ja sunnuntaina klo 11–16. Lisätietoja saa rahamuseon omasta verkkopalvelusta www.rahamuseo.fi, sähköpostitse osoitteella rahamuseo(at)bof.fi tai puhelimitse numerosta 010 195 702.
 
Ryhmille, erityisesti opiskelijoille, järjestetään myös luentoja rahamuseossa. Pankin asiantuntijat kertovat esimerkiksi Suomen Pankin ja Euroopan keskuspankin tehtävistä, rahapolitiikasta, rahoitusmarkkinoista, maailmantaloudesta tai pankista työnantajana. Luentoa voi tiedustella neuvontapuhelimesta, puh. 010 195 701, verkkopalvelumme palautelomakkeella tai sähköpostitse osoitteesta info(at)bof.fi.
 
Pankin tilojen esittelykierroksia ei järjestetä.
 

Pankin seminaareihin tai kokouksiin osallistujille

Pankissa järjestetään lukuisia kutsuvierasseminaareja, kuten tutkimusseminaareja. Seminaarit pidetään tavallisesti osoitteessa Rauhankatu 19, jossa sijaitsee pankin auditorio.
Esitysten pitäjien on hyvä huomioida, että pankin tietoteknisessä ympäristössä ei saa käyttää muistitikkuja, ja siksi esitykset on hyvä lähettää pankkiin etukäteen sähköpostilla. Sovi esitysten toimitustavasta hyvissä ajoin ennen tilaisuutta. Pankin ulkopuoliset kannettavat on mahdollista liittää esitysprojektoriin. Vain pankin omilta esityskoneilta voidaan ottaa internetyhteys.

Kokouksiin osallistujien tulee ilmoittautua pankin päärakennuksen aulassa olevalle tiskille ja täyttää vierailijailmoitus, ellei toisin ole sovittu.

Lisätietoja voi kysyä pankin viestinnästä puh. 010 195 701 tai sähköpostitse osoitteesta info(at)bof.fi.
 

Näin löydät Suomen Pankkiin

Suomen Pankin päärakennus sijaitsee aivan Helsingin keskustassa tuomiokirkon kupeessa Snellmaninaukiolla. Snellmaninkadulle ja Rauhankadun auditorioon on helppo tulla kävellen tai vaikkapa raitiovaunulla (1, 1A, 7A ja 7B). Lähin metroasema on Kaisaniemi. Suosittelemme julkisia liikennevälineitä, sillä museon tai pankin lähellä on rajoitetusti pysäköintimahdollisuuksia. Senaatintorilla on muutamia pysäköintiruutuja, ja sinne voi pysäköidä myös linja-auton.

Suomen Pankin päärakennus

Suomen Pankin päärakennus

Snellmaninaukio