Viestintäpalvelut

Suomen Pankin ajankohtaiset asiat löytyvät pankin verkkopalvelusta yleensä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Voit myös tilata tiedotteet, puheet, lausunnot ja muut uutiset reaaliaikaisina RSS-syötteinä omaan selaimeesi.

Pankin viestintäpalvelut ovat sekä toimittajien että yleisön käytettävissä. Pankki lähettää tiedotteet ja muut ajankohtaiset viestit sähköpostitse niille toimittajille, jotka eivät käytä RSS-palvelua. Tiedustelut, jakelulistalle ilmoittautumiset ja muut asiat hoituvat nopeimmin soittamalla viestintäyksikköön, puh. 010 195 701. Yhteyttä voi ottaa myös verkkopalvelumme palautelomakkeella tai sähköpostitse osoitteeseen info(at)bof.fi.

Keskuspankin toiminnasta ja rahan historiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita Suomen Pankin rahamuseoon, joka sijaitsee Helsingissä osoitteessa Snellmaninkatu 2. Museo on avoinna tiistaista perjantaihin klo 11–17 ja lauantaista sunnuntaisin klo 11–16. Museoon voi tulla yksin tai ryhmässä, sinne on vapaa pääsy. Opastuskierroksista sovitaan etukäteen.

Ryhmille, erityisesti opiskelijoille, järjestetään myös luentoja rahamuseossa. Lisätietoja saa tämän osion sivulta Vierailut.

Suomen Pankki julkaisee osan Euroopan keskuspankin (EKP) tiedotusmateriaalista. EKP:n pääjohtajan Mario Draghin alustuspuheenvuorot EKP:n neuvoston kokousten jälkeisissä lehdistötilaisuuksissa ovat esillä EKP:n puheissa suomeksi ja ruotsiksi. Englanninkielinen puhe on luettavissa EKP:n omilla sivuilla. Sieltä löytyvät myös kaikki EKP:n tiedotteet.