Suomen Pankin virtuaalikierrokset

Pankin internetsivuilla on kaksi virtuaalipanoraamaa. Toinen esittelee päärakennuksen arkkitehtuuria ja toinen taidekokoelmaa.

Virtuaalikierros vaatii "Adobe Flash Player"-ohjelman. Jos sinulla ei ole sitä koneessasi, voit asentaa sen ilmaiseksi Adoben sivuilta.
 

Päärakennus ja tilat

Suomen Pankin päärakennuksen on suunnitellut saksalainen arkkitehti Ludwig Bohnstedt. Hänet valittiin keskuspankin päärakennuksen suunnittelijaksi Suomen ensimmäisessä kansainvälisessä arkkitehtikilpailussa vuonna 1876. Rakennus valmistui vuonna 1883. Tämä virtuaalipanoraama esittelee päärakennuksen arkkitehtuuria ja tiloja.

Taide

Suomen Pankki on vuosien saatossa kertynyt monipuolinen taidekokoelma, johon kuuluu noin 1200 teosta. Tämä virtuaalinen taidenäyttely esittelee pienen otoksen Suomen Pankin taidekokoelmasta. Teokset on ryhmitelty aiheittain. Näyttelyn aikajänne ulottuu 1850-luvulta aina nykytaiteeseen asti. Sukella sisään taiteen maailmaan!

Taideteosten kuvien julkaiseminen (PDF)

Vinkki: virtuaalikierroksen sisällä liikutaan painamalla hiiri pohjaan kuva-alueen päällä ja liikuttamalla hiirtä oikealle. Takaisin pääsee siirtämällä hiiri vasempaan reunaan kuva-alueen sisällä.

 

nuoli oikealle tai vasemmalle

Voit myös liikuttaa kuvaa alareunassa olevasta "liukurista".

liukuri

Lisätietoa aiheesta saa klikkaamalla Info-tekstiä:

Lisätietoa aiheesta

 

 Jaa sivun sisältö

 
Voit jakaa tämän sivun sisällön erilaisiin sosiaalisen median palveluihin.

 

 Esitteitä