• Lisää kalenteriin
    Suomen Pankin rahamuseo, Snellmaninkatu 2

Valtiot. toht. Antti Suvanto (pj.) keskustelee Suomen Pankin entisten osastopäälliköiden Markus Fogelholmin ja Kjell Peter Söderlundin kanssa.

Matti Vanhala oli Suomen Pankin mies yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Johtokuntaan hän nousi 1992 ja pääjohtajaksi hänet nimitettiin 1998. Hänen toinen toimikautensa pääjohtajana päättyi sairauden vuoksi ennenaikaisesti huhtikuussa 2004. Vanhalan kauteen mahtuvat kattava säännöstely, säännöstelyn purkaminen, pankkikriisi sekä Suomen EU-jäsenyys. Vanhala oli luotsaamassa Suomea rahaliittoon ja Suomen Pankkia Euroopan keskuspankkijärjestelmään. Pääjohtajana Vanhala esitti ajoittain räväköitäkin kannanottoja talouspolitiikkaan. Keskuspankkien avoimuuden edistäjänä Vanhala oli aikaansa edellä. Kasainvälisesti Vanhala tunnettiin jopa paremmin kuin kotimaassa.

Tilaisuutta voi seurata verkossa osoitteessa
https://suomenpankki.videosync.fi/2017-11-historiaseminaari-matti-vanhala

Markus Fogelholm ja Kjell Peter Söderlund olivat Matti Vanhalan läheisiä työtovereita Suomen Pankissa. Fogelholm toimi myöhemmin Pankkiyhdistyksen toimitusjohtajana. Söderlund puolestaan johti Suomen Pankin kansainvälistä sihteeristöä ja toimi johdon sihteeristön päällikkönä. Keskustelua johtaa Suomen Pankissa pitkän päivätyön tehnyt VTT Antti Suvanto.

Tilaisuus alkaa klo 17 ja siihen on vapaa pääsy. Huom! Paikkoja on rajoitetusti.

Matti Vanhala

#rahamuseo’ssa ensi tiistaina 28.11. klo 17 alkavaa #historia’seminaaria Matti Vanhalasta Suomen Pankin euroajan ensimmäisenä pääjohtajana voi seurata myös verkossa: https://suomenpankki.videosync.fi/2017-11-historiaseminaari-matti-vanhala