Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto ry
Suomen Pankki
Finanssialan Keskusliitto


Lukioiden valtakunnallisen Talousguru-kilpailun voittaja on valittu. Voittaja, vuoden 2009 talousguru, on Eero Nurmi, Helsingin Suomalaisesta Yhteiskoulusta, Helsingistä. Toiseksi tuli Eetu Jämsén, Jyväskylän Lyseon lukiosta, Jyväskylästä ja kolmanneksi Tapio Melgin, Sibelius-lukiosta, Helsingistä.

Helsingissä pidetty loppukilpailu oli kaksipäiväinen. Torstain 15.1. kirjallisessa kokeessa kilpailijat pohtivat Suomen teollisuuden ja viennin rakennetta. Perjantain 16.1. suullisessa kokeessa kilpailijat väittelivät pareittain niin julkisen liikenteen maksuttomuudesta kuin ruoan arvonlisäveron alentamisen eduista ja haitoista.

Talousguru-kilpailu järjestettiin kahdennentoista kerran. Valtakunnalliseen alkukilpailuun 2.12.2008 ilmoittautui 88 lukiota ja noin tuhat oppilasta. Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liiton nimeämä tuomaristo valitsi koulujen parhaista 10 loppukilpailijaa.

Loppukilpailijat:

1. Eetu Jämsén, Jyväskylän Lyseon lukio, JYVÄSKYLÄ
2. Janne Karkkolainen, Etelä-Tapiolan lukio, ESPOO
3. Simon Lönnvik, Pedersöre gymnasium, PEDERSÖRE
4. Tapio Melgin, Sibelius-lukio, HELSINKI
5. Justus Mutanen, Lyseonpuiston lukio, ROVANIEMI
6. Eero Nurmi, Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu, HELSINKI
7. Sakari Rokkanen, Tikkurilan lukio, VANTAA
8. Valtteri Taube, Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio, OULU
9. Anssi Tossavainen, Kastellin lukio, OULU
10. Ville Virkkala, Vaasan lyseon lukio, VAASA

Talousgurun järjestävät yhteistyössä Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto (HYOL ry), Suomen Pankki ja Finanssialan Keskusliitto. Myös Taloustoimittajien yhdistys tukee kilpailua. Tavoitteena on innostaa lukiolaisia taloustiedon opiskeluun hauskalla ja haastavalla tavalla.


Lisätietoja:
tiedottaja Iina Lario, Suomen Pankki, puh. 010 831 2689,
viestintäpäällikkö Kristiina Siikala, Finanssialan Keskusliitto, puh. 020 793 4273.