Suomen Pankissa viime viikolla yleisön pyynnöstä toistamiseen järjestetty taidenäyttely houkutteli paikalle yhteensä noin 4 100 kävijää. Taidekokoelman teokset olivat yleisön nähtävillä kuutena päivänä 16.–21.8.2011.

Tammikuun talvisissa oloissa järjestettyyn ensimmäiseen taidenäyttelyyn tutustui viiden päivän aikana noin 7 200 vierasta. Suomen Pankki järjesti taidenäyttelyt osana 200-vuotistapahtumia ja tarjosi vierailijoille samalla tilaisuuden tutustua vuonna 1883 valmistuneeseen Ludwig Bohnstedtin suunnittelemaan päärakennukseensa.

Suomen Pankin taidekokoelmaan kuuluu noin 1 200 teosta. Kokoelmaa on kartutettu 1900-luvun alusta lähtien. Sen tarkoituksena on lisätä viihtyisyyttä työ- ja edustustiloissa. Kansainvälisille vieraille taideteokset avaavat ikkunoita suomalaiseen kulttuuriin ja maan historiaan.

Kokoelman tunnetuimpiin teoksiin lukeutuu Akseli Gallen-Kallelan Aino-triptyykin ensimmäinen versio vuodelta 1889. Lisäksi Werner Holmbergin, Amélie Lundahlin, Louis Sparren ja Albert Edelfeltin teokset ovat ns. suomalaisen taiteen kultakaudelta. Taideteollisuutta edustavat Rut Brykin, Birger Kaipiaisen, Mikael Schilkinin ja Timo Sarpanevan teokset. Uudemmasta taiteesta esillä on mm. Matti Kujasalon, Jukka Mäkelän ja Mari Rantasen abstrakteja maalauksia. Näyttelyssä oli esillä myös alkuperäisiä Ludwig Bohnstedtin arkkitehtipiirustuksia.

Lisätiedot:

taidekerhon puheenjohtaja Jukka Valle, puh. 010 831 2617, jukka.valle@bof.fi

tiedottaja Eeva Kristiina Lahtinen, puh. 010 831 2908, eevakristiina.lahtinen@bof.fi