Markkaseteleitä ja  kolikoita voi vaihtaa euroiksi 29.2.2012 asti. Suomen Pankki suosittelee kääntymistä ensisijaisesti oman pankin puoleen. Pankit ottavat harkintansa mukaan markkoja vastaan omilta asiakkailtaan. Myös valuutanvaihtoon erikoistuneelta Forexilta voi tiedustella markkojen vaihtamisesta.
 
Markkoja voi myös lähettää omalla kustannuksellaan postitse Suomen Pankkiin vaihdettavaksi postin ohjeiden mukaisesti postivakuutettuna. Mukaan on liitettävä lähettäjän nimi, yhteystiedot ja tilinumero. Viimeinen lähetyspäivä on 29.2.2012 (postileiman päiväys). Osoite on SUOMEN PANKKI, Asiakaskassa, PL 160, 00101 Helsinki. Euromääräinen summa maksetaan lähettäjän pankkitilille.
 
Suomen Pankilla on yksi asiakaspalvelupiste, jonne voi tuoda markkoja euroiksi vaihtamista varten. Asiakaspalvelupiste sijaitsee Helsingissä osoitteessa Rauhankatu 19, ja se on avoinna arkisin klo 10–15. Suomen Pankin aluekonttoreissa ei ole asiakaspalvelupisteitä.
 
Suomen Pankin lunastusvelvollisuus koskee kaikkia markkaseteleitä, jotka on laskettu liikkeeseen vuonna 1945 tai sen jälkeen, sekä viimeistä kolikkosarjaa, joka oli käytössä ennen euron käyttöönottoa. Lunastusvelvollisuus koskee myös vuonna 1989 ja sen jälkeen liikkeeseen laskettuja juhlarahakolikoita.
 
Suomen Pankin verkkosivuilta osoitteesta
http://www.suomenpankki.fi/fi/setelit_ja_kolikot/markkojen_vaihtaminen_euroiksi/Pages/default.aspx löytyy lisätietoa ja kuvat lunastettavista markoista.
 
Markkojen vaihtamisessa on hyvä ottaa huomioon, että keskuspankki lunastaa ne nimellisarvostaan. Joidenkin rahojen keräily- tai muistoarvo voi olla nimellisarvoa suurempi.
 
Lunastettavia markkoja on edelleen liikkeessä yhteensä noin 1,66 miljardin markan arvosta. Tästä summasta seteleitä on liikkeessä noin 740 miljoonan, kolikoita noin 590 miljoonan ja juhlarahoja noin 330 miljoonan markan arvosta.
 
Markkojen lunastusvelvollisuuden päätyttyä Suomen Pankin asiakaskassa Helsingissä suljetaan.

Lisätietoja antaa johtava neuvonantaja Kenneth Sainio, puh. 010 831 3463.