Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto ry
Suomen Pankki
Finanssialan Keskusliitto

 

Antti Luukkanen Helsingin normaalilyseosta on voittanut lukiolaisten vuoden 2013 Talousguru-kilpailun. Kilpailun toiseksi tuli Joona Suhonen Tampereen klassillisesta lukiosta ja kolmanneksi Jaakko Markkanen Äänekosken lukiosta. Helsingissä 28.2.–1.3.2013 pidettyyn loppukilpailuun selvisi 10 opiskelijaa. Kouluissa ympäri Suomen 16.1.2013 järjestettyyn alkukilpailuun osallistui noin 900 opiskelijaa 120 koulusta. Jo 16. kerran järjestetyn kilpailun tavoitteena on edistää lukiolaisten talousosaamista.


Loppukilpailu muodostui kirjallisesta ja suullisesta osiosta. Kirjallisessa osiossa finalistit pohtivat yritystukia ja muita keinoja, joilla julkinen sektori voi edistää elinkeinoelämän toimintaa Suomessa. Kilpailun suullisessa osiossa finalistit väittelivät pareittain muun muassa siitä, osaavatko kuluttajat tehdä rationaalisia päätöksiä oman taloutensa suhteen ja onko järkevämpää asua omistusasunnossa vai vuokralla.

Talousgurun järjestävät yhteistyössä Suomen Pankki, Finanssialan Keskusliitto ja Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry. Kilpailua tukevat myös Taloustoimittajat ry ja Suomen Lukiolaisten Liitto ry.

Loppukilpailun kolme parasta palkittiin rahapalkinnoin (1 000 euroa, 500 euroa ja 250 euroa). Voittajan lukio saa lisäksi vuodeksi haltuunsa kilpailun kiertopalkinnon, aidon tohtorinhatun. Kaikki finalistit saivat talousaiheiset lehtipalkinnot ja kirjapalkinnot.

Loppukilpailijat aakkosjärjestyksessä:
•  Jere Huovinen, Kastellin lukio, Oulu
•  Mikko Ilmonen, Ressun lukio, Helsinki
•  Jussi Lundstedt, Turun normaalikoulu
•  Antti Luukkanen, Helsingin normaalilyseo
•  Jaakko Markkanen, Äänekosken lukio
•  Lucas Mattsson, Ålands Lyceum, Maarianhamina
•  Eemil Nuuttila, Etelä-Tapiolan lukio, Espoo
•  Julius Rissanen, Munkkiniemen yhteiskoulu, Helsinki
•  Joona Suhonen, Tampereen klassillinen lukio
•  Pauli Xu, Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu

Myös korkeakoulut ovat kiinnostuneita Talousguru-kilpailussa hyvin menestyneistä. Kilpailussa pärjänneillä on mahdollisuus hakea suoraa opiskelupaikkaa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa, Helsingin yliopiston taloustieteessä, Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa sekä Svenska handelshögskolanissa Helsingissä.

Lisätietoja:
tiedottaja Iina Lario, Suomen Pankki, puh. 010 831 2689,
viestintäpäällikkö Kristiina Siikala, Finanssialan Keskusliitto, puh. 020 793 4273,
toiminnanjohtaja Kirsi Ruhanen, Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry, puh. 044 303 1789.​