Suomen Pankki 200 vuotta  historiateoksen toinen osa, Parlamentin pankki, esitellään yleisölle Suomen Pankin Talouskirja Nyt -keskustelutilaisuudessa pankin rahamuseossa tiistaina 20.3.2012 kello 17.30 (os. Snellmaninkatu 2). Teos julkaistaan 19.3.2012.
 
Suomen Pankin historian ovat kirjoittaneet tunnettu pankkihistorioitsija, valtiot. toht. Antti Kuusterä ja Suomen Pankin johtokunnan neuvonantaja, valtiot. toht. Juha Tarkka. Historiateoksen on kustantanut Otava.
 
Talouskirja Nyt -tilaisuudessa Antti Kuusterän ja Juha Tarkan kanssa keskustelee Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen.
 
Parlamentin pankki käsittelee Suomen Pankkia sekä talous- ja rahapolitiikkaa läpi dramaattisten vaiheiden sotavuosista 1990-luvun lopulle, jolloin Suomi liittyi Euroopan unioniin ja talous- ja rahaliitto oli toteutumassa.
 
Talouskirja Nyt -keskustelusarja avaa talouden käsitteitä kirjallisuuden kautta. Tilaisuuksissa esitellään tuore kotimainen talousaiheinen kirja. Kirjan kirjoittaja tai kirjoittajat keskustelevat Suomen Pankin edustajan kanssa. Yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä.

Lisätietoja:
tiedottaja Richard Brander, puh. 010 831 2206,
rahamuseon intendentti Jaakko Koskentola, puh. 010 19 5702.