Siirry sisältöön

Suomen Pankki ja Schuman-seura järjestävät yhdessä ensimmäisen Esko Antola -luennon osana Turun Eurooppa-foorumia perjantaina 30.8.2019 klo 12.00. Tilaisuuden pääpuhuja on professori Helen Wallace, joka puhuu otsikolla "European integration under test". Alustuspuheenvuoroa seuraavaan paneelikeskusteluun osallistuvat Juhana Aunesluoma, Olli Rehn, Nicolas Véron, William Wallace sekä moderaattorina toimiva Merja Ylä-Anttila.

Vuoden 2018 Turun Eurooppa-foorumin puheenvuorossaan Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn nosti esille professori Esko Antolan merkityksen suomalaisessa Eurooppa-keskustelussa ja esitti hänen nimeään kantavan vuosittaisen luennon järjestämistä. Luento pidetään nyt ensimmäistä kertaa Suomen Pankin ja Schuman-seuran yhteistyönä. Pääpuhujana toimiva professori Helen Wallace tunnetaan pitkästä urastaan Euroopan integraation ja Eurooppa-politiikan tutkimuksen parissa (ks. professori Wallacen puhe, englanniksi, pdf). Wallace on British Academyn jäsen ja on urallaan toiminut mm. London School of Economicsin Eurooppa-tutkimuksen professorina.

Esko Antola -luento on osa vuosittain järjestettävää Turun Eurooppa-foorumia ja luennon tapahtumapaikkana toimii Turun pääkirjaston Studio. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja englanninkielistä keskustelua voi seurata suorana myös verkosta. Tilaisuuden tallenne on nähtävillä myöhemmin suomeksi tekstitettynä. Keskusteluun voi osallistua myös sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #eurooppafoorumi #europeforum.

Lisätietoa Turun Eurooppa-foorumista sekä ohjelmasta löytyy tapahtuman verkkosivuilta.

 

ESKO ANTOLA -LUENTO TURUN EUROOPPA-FOORUMISSA

Turun pääkirjaston Studio (Linnankatu 2) perjantai 30.8.2019, 12.00–13.30

Pääpuhuja

  • Dame Helen Wallace, professori

Panelistit

  • Juhana Aunesluoma, Eurooppa-tutkimuksen keskuksen johtaja
  • Olli Rehn, pääjohtaja, Suomen Pankki
  • Nicolas Véron, vanhempi tutkija, ajatuspaja Bruegel sekä Peterson Institute
  • William Wallace, the Rt Hon. the Lord Wallace of Saltaire

Moderaattori

  • Merja Ylä-Anttila, toimitusjohtaja, Yle

 

Lisätietoa: vanhempi viestintäasiantuntija Richard Brander, 09 183 2206