Suomen Pankin keskustelutilaisuus, Suuri talouskeskustelu, pidetään perjantaina 15.7.2022 klo 13.00–13.45 SuomiAreenassa, Porissa. SuomiAreena on MTV:n ja Porin kaupungin vuosittain järjestämä yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma ja tämän vuoden SuomiAreena järjestetään 11.-15.7.2022. Tapahtuman tilaisuudet ovat yleisölle maksuttomia ja kaikille vapaita seurata.

Suuri talouskeskustelu — kotitaloudet ja kalliimpi ostoskori

Energian, raaka-aineiden ja ruoan hinnat ovat nousussa. Miten talouden epävarma tilanne ja kiihtynyt inflaatio näkyvät kotitalouksien velkaantumisessa ja ostovoimassa? Muuttuvatko kulutustottumukset vai voidaanko inflaatiota saada kuriin?

Tilaisuuden aluksi MTV Uutisten yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki haastattelee Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehnia talouden isosta kuvasta. Suuressa talouskeskustelussa inflaatiota pohtimassa ovat professori Mika Pantzar Helsingin yliopistosta, pääekonomisti Jukka Appelqvist Keskuskauppakamarista ja Suomen Pankin ennustepäällikkö Meri Obstbaum. Keskustelua johtaa johtokunnan varapuheenjohtaja Marja Nykänen Suomen Pankista.

Tilaisuus järjestetään Porin kauppatorin MTV-lavalla. Keskustelua voi seurata myös verkkolähetyksen kautta. Tilaisuuden tallenne julkaistaan MTV Katsomossa tilaisuuden jälkeen.

Verkkolähetys ja tilaisuuden tallenne MTV Katsomossa