Esko Antola -luento Turun kaupunginteatterin lämpiössä torstaina 25.8. klo 11

Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan ja siitä seurannut energian, raaka-aineiden ja ruoan hinnannousu vaikuttavat kansalaisten kulutustottumuksiin ja yritysten investointeihin euroalueella. Miltä Euroopan talous ja rahapolitiikka näyttävät nyt ja tulevaisuudessa? Tilaisuudessa luennoi Suomen Pankin johtokunnan jäsen Tuomas Välimäki. Luentoa seuraa paneelikeskustelu, jossa näkökulmia teemoihin tuovat myös EVAn johtaja Emilia Kullas ja Nordean pääekonomisti Tuuli Koivu. Tilaisuuden juontaa osastopäällikkö Elisa Newby Suomen Pankista.

“Odotan Turun Eurooppa-foorumissa monipuolista keskustelua talous- ja rahapolitiikasta, joiden toimintaympäristö on muuttunut nopeasti Suomessa ja euroalueella”, sanoo Suomen Pankin johtokunnan jäsen Tuomas Välimäki.

Jakautuuko maailmantalous blokkeihin? Tuotantoketjut, tehokkuus ja kasvunäkymät – paneelikeskustelu perjantaina 26.8. klo 13.15

Venäjän aloittama sota, sanktiot, pandemian aiheuttamat toimitusongelmat ja kauppakiistat ovat viime aikoina koetelleet maailmantaloutta ja kansainvälistä kauppaa. Yritykset joutuvat tasapainottelemaan kustannustehokkuuden ja toimintavarmuuden välillä ja pohtimaan tuotantoketjujen uudelleen järjestämistä. Lisäksi teknologinen kehitys saattaa eriytyä monilla aloilla demokraattisten ja autoritääristen maiden välillä. Rahapolitiikka- ja tutkimusosaston järjestämässä paneelissa keskustellaan näiden kehityssuuntien vaikutuksesta Suomeen, Euroopan unioniin ja maailmantalouteen. Panelisteina Reima Oy:n toimitusjohtaja Elina Björklund, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari sekä Elinkeinoelämän keskusliiton johtaja Petri Vuorio. Tilaisuuden juontaa tutkimuspäällikkö Iikka Korhonen Suomen Pankin nousevien talouksien tutkimuslaitokselta (BOFIT).

Tapahtumia voi seurata verkkolähetyksinä. Tilaisuuksissa on simultaanitulkkaus englanniksi.

Seuraa Esko Antola -luennon verkkolähetystä tästä ja englanninkielistä simultaanitulkkausta tästä

Seuraa "Jakautuuko maailmantalous blokkeihin?" -tilaisuuden verkkolähetystä tästä ja englanninkielistä simultaanitulkkausta tästä.

Turussa järjestettävä Eurooppa-foorumi on vuosittain järjestettävä tapahtuma, jossa pohditaan Suomen roolia Euroopassa ja Euroopan unionissa. Tämän vuoden Eurooppa-foorumin teemana on Suomen ja EU:n asema osana muuttuvaa kansainvälistä järjestystä.  Suomen Pankki järjestää Esko Antola -luennon osana Eurooppa-foorumin ohjelmaa tänä vuonna 3. kerran. Luento on saanut nimensä suomalaisen Eurooppa-tutkimuksen uranuurtajasta Esko Antolasta (s. 1947).