Gå till innehåll

Generation €uro-tävlingen, som riktar sig till elever i andra stadiet, går åter av stapeln under läsåret 2020–2021. Målet med tävlingen i ekonomi är att hjälpa eleverna förstå penningpolitiken och dess konsekvenser för ekonomin. I tävlingen deltar fyrmannalag tillsammans med sina lärare. Tävlingen arrangeras i flera euroländer.

Vi informerar närmare om tidtabellen för tävlingen i början av hösten. Vårt mål är att organisera tävlingen på samma sätt som under tidigare läsår, men på grund av rådande undantagsförhållanden förbereder vi oss på eventuella förändringar. Anmälan till tävlingen och deltagande i den första tävlingsomgången sker på tävlingens webbplats, som publiceras i oktober.

Förra läsåret gick lagen från Etelä-Tapiolan lukio, Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu och Ålands Lyceum till final. På grund av coronavirusläget måste dock vårens nationella final och prisutdelningen på Europeiska centralbanken ställas in. Finalisterna och deras lärare premierades med bokstipendier.

Närmare upplysningar om tävlingen lämnar vid Finlands Bank av senior kommunikationsexpert Richard Brander, telefon 09 183 22 06, och kommunikationsassistent Heli Hyppönen, telefon 09 183 26 28, e-post generationeuro@bof.fi.