Siirry sisältöön

Generation €uro -kilpailun kansalliseen finaaliin ovat selvinneet joukkueet seuraavista lukioista (aakkosjärjestyksessä):

  • Kauniaisten lukio
  • Lahden yhteiskoulu
  • Ålands Lyceum

Kilpailun toisella kierroksella joukkueiden tehtävänä oli laatia kirjallinen analyysi euroalueen taloustilanteesta ja inflaationäkymistä sekä päättää ohjauskorosta ja muista rahapoliittisista toimista. Suomen Pankin asiantuntijoista koostuva raati arvioi vastaukset ja valitsi kansalliseen finaaliin osallistujat.

Onnea finalisteille ja kiitos osallistuneille joukkueille!

Kolmannelle kierrokselle päässeet joukkueet osallistuvat 6.4.2022 pidettävään Generation €uro -kilpailun finaaliin, joka järjestetään hybridi-tapahtumana. Joukkueiden tulee esitellä ja perustella suullisesti uusi ehdotuksensa EKP:n neuvoston korkopäätökseksi sekä mahdollisiksi muiksi rahapoliittisiksi toimiksi.

Eurooppalaisen Generation €uro -kilpailun tavoitteena on auttaa lukiolaisia ja muita keskiasteen opiskelijoita ymmärtämään rahapolitiikkaa ja hahmottamaan sen vaikutusta talouteen. Keskuspankin tehtävät tulevat opiskelijoille tutummiksi, kun he pääsevät tutustumaan korkopäätösten ja muun rahapoliittisen välineistön toimintaan ja käyttämään osaa niistä tiedoista, joita Euroopan keskuspankin neuvosto hyödyntää kokouksissaan. Kilpailulla pyritään myös syventämään opiskelijoiden tietämystä eurojärjestelmästä ja rahoitusalasta.

Generation €uro -kilpailuun osallistutaan nelihenkisin joukkuein yhdessä opettajan kanssa ja kilpailussa testataan opiskelijoiden perehtyneisyyttä rahapolitiikkaan. Generation €uro -kilpailu järjestetään useassa eri euroalueen maassa. Suomessa järjestäjänä on Suomen Pankki. Kilpailu huipentuu keväällä 2022 kansalliseen loppukilpailuun ja kansainväliseen Euroopan keskuspankin isännöimään palkintojenjakotilaisuuteen.

Lisätietoa Generation €uro -kilpailusta ja aikatauluista löytyy Suomen Pankin verkkosivuilta ja Generation €uro -kilpailusivustolla.

Suomen Pankin verkkosivu: https://www.suomenpankki.fi/fi/opi-taloudesta/generation-euro/.
Generation €uro -kilpailusivu: https://www.generationeuro.eu/fi-fi/home