Siirry sisältöön

Rahamuseo toimii talousosaamisen keskuksena. Museossa järjestettävät opastukset ja tapahtumat syventävät kävijöiden tietoa rahaan ja talouteen liittyvistä asioista.

Suomen Pankki ja Finanssivalvonta osallistuvat aktiivisesti oikeusministeriön taloudenhallinnon neuvottelukunnan toimintaan.

Suomen Pankki julkaisee Taloustietoa opettajille -uutiskirjeen neljästi vuodessa. Sen voi tilata verkosta. Suomen Pankin sivuilla on myös oma sivusto talousosaamisen edistämiselle: Opi taloudesta. Suomen Pankki tekee säännöllisesti matkoja maakuntakeskuksiin. Näillä matkoilla Suomen Pankin asiantuntijat tutustuvat yhdessä johtokunnan jäsenen kanssa maakuntien elinkeinoihin sekä ihmisiin ja käyvät keskusteluja yrittäjien, opiskelijoiden ja viranomaisten kanssa.

Opettajille suunnatuissa Talous tutuksi -tilaisuuksissa opettajat saavat välineitä taloustaidon opettamiseen. Näiden jokavuotisten koulutustilaisuuksien järjestäjiä ovat Finanssiala ry, Suomen Pankki, Pörssisäätiö, Talous ja nuoret TAT, Historian ja yhteiskuntaopettajien liitto ja Opetushallitus.

Lukiolaisille järjestetään vuosittain kansainvälinen Generation €uro -kilpailu, jossa joukkueet kisailevat matkasta Euroopan keskuspankin pääkonttoriin.