Siirry sisältöön

Uudistetun Generation €uro -kilpailun kansallinen loppukilpailu järjestetään 19.4. klo 10.00–13.15 Suomen Pankin rahamuseossa. Kahden karsintakierroksen jälkeen finaaliin valittiin yhteensä kolme joukkuetta seuraavista oppilaitoksista: Kimpisen lukio Lappeenrannasta, Tampereen yliopiston normaalikoulun lukio ja Ålands Lyceum Maarianhaminasta.

Loppukilpailua voi seurata suorana Suomen Pankin Youtube-kanavalla 19.4. klo 10.00 alkaen.

Tänä vuonna oppilaista koostuvien nelihenkisten joukkueiden tehtävänä on pitää paneelikeskustelu teemasta Euroopan keskuspankin rooli ja ilmastonmuutos. Tilaisuuden juontaa Janne Grönroos. Ohjelmassa on joukkueiden kilpailutöiden esittelyn lisäksi Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehnin avauspuheenvuoro ja Suomen Pankin asiantuntijoista koostuvan raadin puheenjohtaja Esa Jokivuolleen puheenvuoro. Kansallisen loppukilpailun voittaja julkistetaan klo 13.00.

Kilpailun tavoitteena on auttaa toisen asteen opiskelijoita ymmärtämään rahapolitiikkaa ja hahmottamaan sen vaikutusta talouteen. Kilpailulla pyritään myös syventämään opiskelijoiden tietämystä eurojärjestelmästä ja rahoitusalasta. Tilaisuus tallennetaan ja tallenne julkaistaan Suomen Pankin YouTube-kanavalla tilaisuuden jälkeen.

Tervetuloa seuraamaan Generation €uro -kilpailun finaalia!

Tutustu ohjelmaan tästä.