Siirry sisältöön

Opi taloudesta -sivuille on koottu kattavasti tietoa talousaiheisista peleistä, joiden avulla voi oppia talouden toiminnasta ja talouden hallinnasta hauskalla ja innostavalla tavalla. Pelit talousopetuksessa -sivu on suunnattu ensisijaisesti talousopetuksen tueksi eri kouluasteille: peruskouluun, lukioon, ammatilliseen koulutukseen, korkeakoulutukseen tai vapaaseen sivistystoimintaan. Sivuja voi hyödyntää taloutta opettava opettaja. Sivusto sopii myös aiheen itseopiskeluun.

Pelit ovat useimmille tuttuja ajanvietteenä, ja siksi niiden pariin on helppo motivoida. Oppimista tapahtuu pelaamisen lomassa ikään kuin huomaamatta vuorovaikutuksessa muiden kanssa. Peleillä on yhtäläisyyksiä taloustieteen näkemyksiin talouden rakenteesta.

Pelit talousopetuksessa -sivulle on koottu tietoa talousaiheisista digitaalisista peleistä, oppimisympäristöistä, roolipeleistä, yrityssimulaatioista, osakemarkkinapeleistä, lautapeleistä ja pakohuonepeleistä. Näiden lisäksi sivulta löytyy vinkkejä, kuinka opettajat voivat hyödyntää pelejä opetuksen tukena.

Sivulta löytyy myös tutkimustietoa pelien ja pelillisten oppimisympäristöjen vaikutuksista talousosaamiseen. Tutkimusten mukaan pelit vaikuttavat myönteisesti talousasioiden oppimiseen, ja parantavat varsinkin taloustietämystä. Tutkimuksissa pelien vaikutus talouskäyttäytymiseen ei ole yksiselitteistä.

Sivusto on toteutettu yhteistyössä Vaasan yliopiston taloustieteen professori Panu Kalmin kanssa.

Lue lisää Pelit talousopetuksessa -sivulta ja tutustu peleihin!  
https://www.suomenpankki.fi/fi/opi-taloudesta/opi-taloudesta/pelit-talousopetuksessa/