Siirry sisältöön

Generation €uro -kilpailun kansalliseen finaaliin ovat selvinneet joukkueet seuraavista lukioista (aakkosjärjestyksessä):

  • Etelä-Tapiolan lukio, Espoo
  • Kuopion klassillinen lukio
  • Ålands lyceum, Maarianhamina

Kuopion klassillinen lukio on ensimmäistä kertaa mukana Generation €uro -kilpailun parhaimmistossa. Etelä-Tapiolan lukio ja Ålands lyceum ovat aikaisempina vuosina useasti selvinneet loppukilpailuun.

Kilpailun toisella kierroksella joukkueiden tehtävänä oli laatia kirjallinen analyysi euroalueen taloustilanteesta ja inflaationäkymistä sekä päättää ohjauskorosta ja muista rahapoliittisista toimista. Suomen Pankin asiantuntijoista koostuva raati arvioi vastaukset ja valitsi kansalliseen finaaliin osallistujat.

Kolmannelle kierrokselle päässeet joukkueet osallistuvat 14.4.2021 pidettävään Generation €uro -kilpailun finaaliin, joka koronapandemian takia järjestetään verkkotapahtumana. Joukkueiden tulee esitellä ja perustella suullisesti uusi ehdotuksensa EKP:n neuvoston korkopäätökseksi sekä mahdollisiksi muiksi rahapoliittisiksi toimiksi.

Eurooppalaisen Generation €uro -kilpailun tavoitteena on auttaa lukiolaisia ja muita keskiasteen opiskelijoita ymmärtämään rahapolitiikkaa ja hahmottamaan sen vaikutusta talouteen. Keskuspankin tehtävät tulevat opiskelijoille tutummiksi, kun he pääsevät tutustumaan korkopäätösten ja muun rahapoliittisen välineistön toimintaan ja käyttämään osaa niistä tiedoista, joita Euroopan keskuspankin neuvosto hyödyntää kokouksissaan. Kilpailulla pyritään myös syventämään opiskelijoiden tietämystä eurojärjestelmästä ja rahoitusalasta.

Onnea finalisteille ja kiitos osallistuneille joukkueille!