Siirry sisältöön

Suomen Pankki ei järjestä Generation €uro -kilpailua 2023–2024. Generation €uro on ollut vuosittain järjestetty kansainvälinen kilpailu, jossa toisen asteen opiskelijat eri Euroopan maista kisaavat talouden toiminnasta ja rahapolitiikan teemoista.

Pääpalkinto eli tutustuminen Euroopan keskuspankkiin Saksan Frankfurtissa ovat houkutelleet kilpailuun mukaan niin opiskelijoita kuin opettajia. EKP ei järjestä lopputapahtumaa Frankfurtissa enää jatkossa, ja Generation €uro -kilpailun jatkoa harkitaan useissa muissakin euroalueen keskuspankeissa.

Suomessa tavoitteena on kilpailun sijaan tavoittaa toisen asteen opiskelijoita entistä laaja-alaisemmin mm. rahamuseon ja talousosaamisen toiminnan kautta. Suomen Pankista otetaan erikseen yhteyttä suoraan niihin kouluihin, jotka viime vuosina ovat olleet aktiivisesti mukana kilpailussa ja pohditaan tulevaa yhteistyötä talousosaamisen ja keskuspankkiteemojen saralla.

Lisätietoja antaa vanhempi viestintäasiantuntija Richard Brander, richard.brander@bof.fi tai generationeuro@bof.fi, sekä 09 183 2206.