Siirry sisältöön

Generation €uro -kilpailun kansalliseen finaaliin ovat selvinneet joukkueet seuraavista lukioista (aakkosjärjestyksessä):

  • Kimpisen lukio, Lappeenranta
  • Tampereen yliopiston normaalikoulun lukio
  • Ålands lyceum, Maarianhamina

Kilpailun toinen kierros oli täysin uudistettu aikaisemmista vuosista. Joukkueiden tehtävänä oli tuottaa video, jossa kerrotaan Euroopan keskuspankin neuvoston keskeisistä päätöksistä rahapolitiikkaa käsittelevässä kokouksessa. Videon kohderyhmänä olivat 15–19-vuotiaat nuoret, ja kohderyhmän huomioiminen oli keskeisenä arvostelukriteerinä. Suomen Pankin asiantuntijoista koostuva raati arvioi vastaukset ja valitsi kansalliseen finaaliin osallistujat.

Onnea finalisteille ja kiitos osallistuneille joukkueille!

Kutsumme finaalikierrokselle päässeet joukkueet Suomen Pankin rahamuseossa pidettävään kansalliseen finaaliin keskiviikkona 19.4. Toisen kierroksen tapaan kolmannen kierroksen tehtävä on myös uudistettu.

Haastamme finaalikierrokselle osallistuvat joukkueet pohtimaan Euroopan keskuspankin roolia ja ilmastonmuutosta sekä minkälaisia vaikutuksia niillä on nuorten omaan elämään. Tehtävä koostuu aiheen esittelystä ja joukkueiden pitämistä paneelikeskusteluista.

Kilpailuun osallistutaan nelihenkisin joukkuein yhdessä opettajan kanssa, ja kilpailussa testataan opiskelijoiden perehtyneisyyttä rahapolitiikkaan. Generation €uro -kilpailu järjestetään useassa eri euroalueen maassa. Suomessa järjestäjänä on Suomen Pankki. Kilpailu huipentuu kevään aikana kansalliseen loppukilpailuun sekä kansainväliseen Euroopan keskuspankin järjestämään palkintojenjakotilaisuuteen Frankfurtissa.

Generation €uro -kilpailun tavoitteena on auttaa toisen asteen opiskelijoita ymmärtämään rahapolitiikkaa ja hahmottamaan sen vaikutusta talouteen. Keskuspankin tehtävät tulevat opiskelijoille tutummiksi, kun he pääsevät tutustumaan korkopäätösten ja muun rahapoliittisen välineistön toimintaan ja käyttämään osaa niistä tiedoista, joita Euroopan keskuspankin neuvosto hyödyntää kokouksissaan. Kilpailulla pyritään myös syventämään opiskelijoiden tietämystä eurojärjestelmästä ja rahoitusalasta. Lisätietoa kilpailusta on Suomen Pankin verkkosivuilla.