Siirry sisältöön

Talous tutuksi -kiertue vaihtuu koronatilanteen vuoksi kahdeksi etänä seurattavaksi aamupäiväseminaariksi. Perjantaina 4.9.2020 ja torstaina 10.9.2020 pidettävät koulutukset tarjoavat talouden rautaisannokset.

Ensimmäisessä seminaarissa 4.9. perehdytään talousosaamisen PISA-tutkimuksen tuloksiin ja siitä vedettäviin johtopäätöksiin sekä konkreettisiin vinkkeihin koulujen yrittäjyyskasvatukseen. Mukana on muun muassa talousosaamishanketta Suomen Pankissa koordinoiva Anu Raijas.

Toisessa osassa 10.9. luvassa on asiantuntijaluentoja, kun pääekonomistit Tiina Helenius työeläkeyhtiö Elosta ja Henna Mikkonen Säästöpankkiryhmästä käyvät läpi koronan vaikutuksia maailmantalouteen ja Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri summaa vaikutuksia osakemarkkinoille. Lopuksi Suomen Pankin neuvonantaja Aleksi Grym antaa johdatuksen digitaaliseen keskuspankkirahaan ja virtuaalivaluuttojen maailmaan.

Koulutusten seuraaminen 

Tilaisuudet striimataan sekä Youtubessa että Teamsissa. Teams-osallistuminen vaatii ilmoittautumisen, mutta se mahdollistaa kysymysten esittämisen ja kommentoinnin reaaliajassa. Voit ilmoittautua kumpaankin koulutukseen alla olevien linkkien kautta. Ilmoittautuneille lähetetään muun muassa seminaarin esitysmateriaalit, ja palautetta kerätään tilaisuuden jälkeen.

Kumpaakin seminaaria voit seurata Finanssiala ry:n sivuille ilmestyvien striimien kautta. Seminaarien tallenteet ovat myös jälkikäteen katsottavissa. Finanssialan sivuille pääset alla olevan linkin kautta.