Siirry sisältöön

Suomen Setlementtiliiton Mun talous -toiminta järjestää yhteistyössä Haaga-Helia ammattikorkeakoulun kanssa Puhu rahasta -messut torstaina 31.10.2019 klo 12.00–16.00 Haaga-Heliassa, Pasilan kampuksella (Ratapihantie 13, 00520 Helsinki). Messut ovat maksuttomat.

Puhu rahasta -messut on Suomen suurin nuorille suunnattu messutapahtuma oman talouden hallinnasta! Messut on tarkoitettu 15–29-vuotiaille opiskelijoille, työelämässä oleville sekä opiskelun ja työelämän ulkopuolella oleville nuorille. Kaikenikäiset ovat toki tervetulleita paikalle, mutta messujen sisältö on suunnattu nuorille. Osallistujien ei tarvitse ilmoittautua messuille.

Messuilla pääset osallistumaan työpajoihin sekä tutustumaan ständeihin, joissa muun muassa:

  • käsitellään nuorten työelämätaitoja
  • kerrotaan talous- ja velkaneuvonnan palveluista
  • testataan oman talouden perustietoja
  • avataan nuorisoasumisen mahdollisuuksia
  • tutustutaan erilaisiin omaa taloudenhallintaa tukeviin materiaaleihin ja palveluihin
  • käydään läpi sijoittamisen alkeita
  • annetaan tietoa laskujen maksusta ja perinnästä

Ständeiltä löydät Pörssisäätiön, Takuusäätiön, Helsingin oikeusapu- ja edunvalvontatoimiston, Talous ja nuoret TATin, Pääkaupunkiseudun nuorisoasunnot ry:n, NAL Palvelut OyHelsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien sosiaalisen luototuksenOsaamiskeskus Koordinaatin, Helsingin Diakonissalaitoksen Taloustaitohankkeen, Perintäritari Oy:n ja Suomen Setlementtiliiton Mun talous -toiminnan (lista täydentyy).

Työpajoja ovat pitämässä Pörssisäätiö, Suomen Asiakastiedon TarkkaFyrkka-toiminta, Helsingin oikeusapu- ja edunvalvontatoimisto, Nuori Yrittäjyys ry, Lasten ja nuorten säätiö sekä Marttaliiton ja Takuusäätiön Rahat riittää -hanke (lista täydentyy).

Haluatko itse pitää työpajan tai esitellä omia materiaaleja tai työvälineitä nuorten taloudenhallintaan liittyen? Jos olet kiinnostunut tulemaan messuille työpajan pitäjäksi tai näytteilleasettajaksi*, varaa paikkasi alla olevasta linkistä. Työpajan pitäminen ja näytteilleasettelu on maksutonta, mutta paikkoja on rajoitetusti ja ne jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä!

Ilmoittaudu työpajan pitäjäksi tai näytteilleasettajaksi tästä

Tervetuloa mukaan, kutsua saa jakaa vapaasti eteenpäin!

Lisätietoja: kehittämissuunnittelija Ville Kujanpää (ville.kujanpaa(at)setlementti.fi, 050 591 6252)

* Näytteilleasettajilta ja työpajan pitäjiltä kysytään tarkemmat tiedot ilmoittautumislomakkeessa. Olemme yhteydessä näytteilleasettajiin ja työpajan pitäjiin ilmoittautumisen jälkeen.