Siirry sisältöön

Suomen Pankin ja Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry:n järjestämä taloustiedon kurssi opettajille järjestettiin webinaarina 2.6.2020. Tilaisuutta seurasi yli 200 henkilöä ja kysymyksiä esitettiin vilkkaasti.

Pääjohtaja Olli Rehn kertoi yleisölle Suomen ja Euroopan talouden näkymistä, jonka jälkeen osastopäällikkö Katja Taipalus puhui velkaantumisesta. Suomen Pankin siirtymätalouksien tutkimuslaitoksen vanhempi ekonomisti Heli Simola alusti Venäjän talouskehityksestä ja sen merkityksestä maailmantaloudelle ja vanhempi neuvonantaja Anu Raijas kertoi, mitä kuuluu Suomen Pankin talousosaamishankkeelle. Tilaisuuden päätti osastopäällikkö Juha Kilposen puheenvuoro rahapolitiikasta.

Kysymyksiä esitettiin aktiivisesti. Pääjohtaja Rehn sai vastata erityisesti koronapandemian vaikutuksiin koskeviin kysymyksiin. Yleisöä kiinnosti muun muassa keskuspankkien toimet ja niiden vaikutukset koronapandemian aikana ja sen jälkeen, yritysten tilanne sekä Euroopan komission ehdottama elpymisrahasto. Myös velkaantuminen puhutti. Pikavippien kansainvälinen sääntely ja kotitalouksien asuntovelat herättivät kysymyksiä. Rahapolitiikan osalta kysyttiin Juha Kilposelta esimerkiksi inflaatiokehityksestä pitkällä aikavälillä sekä epätavanomaisista rahapolitiikan välineistä ja siitä, miten miten niiden vaikutuksia voisi parhaiten opettaa nuorille. 

Puheenvuoroihin sekä kysymyksiin ja vastauksiin pääset tutustumaan tilaisuuden tallenteesta.