Valtiovarainministeriö ja Suomen Pankki järjestävät yhdessä kansainvälisen konferenssin kestävästä rahoituksesta Finlandia-talolla 30–31. lokakuuta 2019.

Suomi painottaa EU:n neuvoston puheenjohtajana, että EU:n täytyy nostaa profiiliaan globaalina ilmastojohtajana. Rahoitusmarkkinoilla on merkittävä rooli ilmastonmuutoksen ehkäisemisessä. Greener Finance for Sustainable Future -konferenssin tavoitteena on nostaa rahoitusmarkkinoita ja rahoitusvakautta koskevat ilmasto- ja ympäristökysymykset keskusteluun ja tarjota kuulijoille tietoa, mitä niiden osalta jo tehdään.

Tilaisuuden aikana kuullaan monialaisia puheenvuoroja ja paneeleja kestävän rahoituksen teemoihin liittyen. Konferenssin avaavat valtiovarainministeri Mika Lintilä ja Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn.

Konferenssi on suunnattu keskuspankeille, rahoitusvalvojille, akateemikoille sekä alan asiantuntijoille.

Tutustu konferenssin ohjelmaan (englanniksi)

Greener Finance for Sustainable Future -konferenssi järjestetään englanniksi ja se on osa Suomen EU-puheenjohtajakauden ohjelmaa. Median edustajat ovat tervetulleita mukaan seuraamaan tilaisuutta. Greener Finance for Sustainable Future -konferenssia on mahdollista myös seurata suorana verkkolähetyksenä. 

Median edustajia pyydetään ilmoittautumaan tilaisuuteen viimeistään tiistaina 29. lokakuuta kello 15 verkkolomakkeen kautta. Ilmoittautuneet median edustajat pääsevät tilaisuuteen esittämällä journalistikorttinsa, mediatalon henkilökorttinsa tai toimeksiantajan allekirjoittaman tehtävänannon ja henkilöpaperit.

Lisätietoja:

Finanssiasiantuntija Milla Kouri, puh. +358 50 599 3516, valtiovarainministeriö, milla.kouri(at)vm.fi

Vanhempi ekonomisti Otso Manninen, puh. +358 50 372 5295, Suomen Pankki, otso.manninen(at)bof.fi