Talous tutuksi -koulutus järjestetään vuosittain. Koulutustilaisuuksissa käsitellään ajankohtaisia talousasioita.

Talous tutuksi -koulutusten järjestäjinä ovat Suomen Pankki, Finanssiala, Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL, Opetushallitus, Pörssisäätiö sekä Talous ja nuoret TAT. Sisältö on suunniteltu erityisesti historian ja yhteiskuntaopin opettajille, matematiikan opettajille, kotitalous- ja luokanopettajille, rehtoreille, opoille ja opettajiksi opiskeleville.

Koulutustilaisuudet ovat maksuttomia. Tilaisuuksiin ilmoittaudutaan tämän linkin kautta.

Ilmoittautuminen toiseen koulutuspäivään päättyy pe 3.9. klo 13.00. Mikäli tahdot ilmoittautua mukaan vielä tämän jälkeen, ilmoita nimesi, sähköpostisi ja oppilaitoksesi sähköpostitse osoitteeseen tuija.puomila@bof.fi.

Voit seurata koulutusta myös Suomen Pankin YouTube-kanavan kautta. Huomioithan, että kysymysten esittäminen tai tietoiskujen seuraaminen YouTuben kautta ei ole mahdollista.

Ensimmäisen koulutuspäivän tallenne on katsottavissa Youtubessa, 1.9. 

Talous tutuksi 2021

Syksyllä 2021 Talous tutuksi -koulutus järjestetään kahden aamupäivän mittaisena etäkoulutuksena (Teams). Koulutukseen on mahdollista osallistua yhtenä tai molempina päivinä.

Koulutusaamupäivistä ensimmäinen järjestetään keskiviikkona 1.9. klo 9-11 ja toinen maanantaina 6.9. klo 9-12. 

KOULUTUSPÄIVÄ 6.9.2021

Toinen koulutuspäivä käsittelee talousasioiden opettamista.

Päivän ohjelma:

Tilaisuuden juontaa Suomen Pankin talousosaamisen neuvonantaja Anu Raijas.

  • 9.00 Tutkijatohtori Mette Ranta, Helsingin yliopisto ja pedagoginen asiantuntija Lauri Vaara, Talous ja nuoret TAT: Keskustelua talousosaamisen ja hyvinvoinnin välisestä yhteydestä tutkimustiedon valossa
  • 9.40 Opetusneuvos Kristina Kaihari, Opetushallitus, sekä lehtori Marketta Hulkko-Lassila, Nummen yhtenäiskoulu (Hämeenlinna) ja lehtori Merita Suikkanen, Salon lukion Business-linja: Opetussuunnitelmista monialaisiin talousosaamisen oppimiskokonaisuuksiin - käytännön esimerkkejä kouluista
  • 10.20 Toimitusjohtaja Sari Lounasmeri, Pörssisäätiö: Kiinnostaako osakesijoittaminen? Näin teet sijoitussuunnitelman

Toisen koulutuspäivän päätteeksi klo 11–12 järjestetään 15 minuutin mittaisia, rinnakkaisia tietoiskuja Teamsissa, joiden yhteydessä osallistujat voivat esittää kysymyksiä:

  • Kilpailu- ja kuluttajavirasto: Oppimisen palvelut kuluttaja- ja talousosaamisen vahvistamiseen (peruskoulu ja toinen aste)
  • Takuusäätiö: Takuusäätiön ja Marttaliiton uudet materiaalit ja välineet talouskasvatuksen tueksi (peruskoulu ja toinen aste)
  • Talous ja nuoret TAT: Lukiolaisten sijoittajakoulu (lukiokurssi) (toinen aste)
  • Vaasan yliopisto: Pelit talousopetuksessa (peruskoulu ja toinen aste)
  • Helsinki GSE: Talousopetus verkossa (toinen aste)
  • Pörssisäätiö: Pörssilähettiläät ja Pörssikurssi (peruskoulu ja toinen aste)
  • Finanssiala: Vakuutusteemainen työpaja (peruskoulu ja toinen aste)

Lisätiedot koulutuksen sisällöstä: Richard Brander
Lisätiedot koulutuksen järjestelyistä: Tuija Puomila
info@bof.fi