Suomen Pankin nousevien talouksien tutkimuslaitos (BOFIT) perustettiin 1991 alun perin seuraamaan Venäjän ja Baltian maiden talouksia, mutta vuosien varrella yksikön analyysin maantieteellinen kattavuus on muuttunut, ja esimerkiksi Kiinan osuus on kasvanut erittäin merkittävästi. Venäjä on kuitenkin edelleen myös hyvin tärkeä BOFITin analyysin kohde. Nykyään yksikössä seurataan myös Intian taloutta.

BOFITin 30-vuotiskonferenssi järjestetään 9.11.2021. Juhlakonferenssissa käsitellään laajasti nousevien talouksien kehitysnäkymiä sekä asemaa maailmantaloudessa. Hybridimuodossakin se tarjoaa osallistujille erinomaisen mahdollisuuden jakaa kokemuksia sekä keskustella nousevien talouksien tilanteesta ja tulevaisuudesta.

Konferenssin avaa pääjohtaja Olli Rehn, ja hänen johdollaan käydään myös paneelikeskustelu digitaalisen keskuspankkirahan mahdollisuuksista ja haasteista sekä nousevissa talouksissa että muualla. Paneelissa puhuvat Venäjän keskuspankin pääjohtaja Elvira Nabiullina, Kiinan keskuspankin pääjohtaja Yi Gang ja Euroopan keskuspankin johtokunnan jäsen Fabio Panetta. Konferenssissa käsitellään myös kansainvälisiä tuotantoketjuja sekä politiikan vaikutusta erilaisiin taloudellisiin ilmiöihin.

Konferenssi on suunnattu keskuspankeille, alan tutkijoille sekä kaikille nousevien talouksien tilanteesta kiinnostuneille.

Lisätietoja konferenssista: 30th Anniversary Conference of BOFIT