Siirry sisältöön

Osastopäällikkönä toimii Jarmo Kontulainen (vt.).

Sähköpostia voi lähettää muodossa etunimi.sukunimi@bof.fi.

Osastoon kuuluvat seuraavat toimistot ja yksiköt:

Ennustetoimisto

Ennustetoimisto vastaa Suomen taloutta koskevista kokonaistaloudellisista ennusteista ja Suomen talouden seurannasta sekä kotimaisen talouspolitiikan analyysista. Ennustetoimisto myös ylläpitää ja kehittää kokonaistaloudellisia ennustemalleja ja ennustejärjestelmiä.

Ennustetoimiston päällikkö on Juha Kilponen.

Kansainvälisen ja rahatalouden toimisto

Kansainvälisen ja rahatalouden toimisto vastaa Suomen ulkopuolisen kehittyneen maailman kokonaistaloudellisesta analyysista. Toiminnan tarkoituksena on tuottaa ajankohtainen kokonaistaloudellinen kuva sekä rahapolitiikan että laajemman kotimaisen keskustelun tarpeita varten.

Kansainvälisen ja rahatalouden toimiston päällikkö on Hanna Freystätter.

Suomen Pankin siirtymätalouksien tutkimuslaitos (BOFIT)

Suomen Pankin siirtymätalouksien tutkimuslaitos (BOFIT) on kansainvälisesti korkeatasoinen siirtymätalouksiin erikoistunut tutkimuslaitos, jossa seurataan ja analysoidaan Venäjän ja Kiinan ajankohtaista kehitystä sekä tehdään pitkäjänteistä akateemista tutkimustyötä.

BOFITin tutkimuspäällikkö on Iikka Korhonen.

Tutkimusyksikkö

Tutkimusyksikkö on kansainvälisesti aktiivinen ja tunnettu yksikkö, jonka toiminnassa korostuvat sekä akateemiset laatutavoitteet että tutkimuksen hyödynnettävyys politiikkatyössä. Painopiste on makrotalouden ja rahoitusmarkkinoiden vuorovaikutuksen ja vakauden tutkimuksessa. Kaikki tutkijaekonomistien tehtävät ovat tohtoritasoisia ja määräaikaisia.

Tutkimusyksikön päällikkö on Esa Jokivuolle.