Tiedotusvälineille

Suomen talous on selvinnyt pandemiasta paremmin kuin alkuvaihteessa pelättiin. Kuluvan vuoden jälkipuoliskolla pandemiatilanne on kuitenkin heikentynyt ja inflaatio nopeutunut euroalueella.

Miltä lähivuosien talouskasvu näyttää Suomessa? Entä tulevien vuosikymmenten? Mitkä tekijät kiihdyttävät inflaatiota ja mitä johtopäätöksiä inflaationäkymistä voi tehdä rahapolitiikan näkökulmasta?

Tervetuloa seuraamaan Suomen talouden näkymiä ja rahapolitiikkaa käsittelevää lehdistötilaisuutta perjantaina 17.12.2021 klo 11.00.

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn käy läpi Suomen taloutta ja euroalueen rahapolitiikkaa. Ennustepäällikkö Meri Obstbaum esittelee Suomen talousennusteen vuosille 2021–2024. Lisäksi tilaisuudessa esitellään arvio julkisen talouden kestävyydestä sekä uusi ennuste Suomen pitkän aikavälin kasvunäkymistä.

Pyydämme tilaisuuteen osallistuvia median edustajia ystävällisesti ilmoittautumaan tiedotustilaisuuteen sekä embargolistalle viimeistään keskiviikkona 15.12.2021 tämän linkin kautta:

Ilmoittaudu tilaisuuteen

Ilmoittautumisen yhteydessä voi esittää mahdolliset TV- ja radiohaastattelupyynnöt.

Lehdistötilaisuus lähetetään myös suorana verkkolähetyksenä. Ilmoittautuneille toimittajille lähetetään tilaisuuden linkki. Median edustajien on mahdollista esittää kysymyksiä verkkolähetyksen chat-toiminnon kautta. Kysymyksen yhteydessä on oltava nimi ja tiedotusväline, jota toimittaja edustaa.

Tilaisuudessa julkistetaan uusin numero Euro & talous -verkkojulkaisusta.

Lisätietoja: viestintäpäällikkö Jenni Hellström, p. 09 183 2632, jenni.hellstrom@bof.fi