Euroopan keskuspankin neuvosto päätti 14.7.2021 käynnistää kaksi vuotta kestävän tutkintavaiheen digitaalisesta eurosta. Vaiheen aikana valmistaudutaan digitaalisen euron tuloon mm. määrittelemällä paras toteutusmalli digitaaliselle eurolle. Mahdollisuuksia digitaalisen euron liikkeeseenlaskuun on selvitetty eurojärjestelmässä tammikuusta 2020 alkaen, jolloin Euroopan keskuspankki perusti korkean tason työryhmän valmistelemaan digitaalisen euron tutkimus- ja kehityshanketta.

Johtokunnan jäsen Tuomas Välimäki kertoo EKP:n neuvoston päätöksestä ja sen vaikutuksista lehdistötilaisuudessa perjantaina 16.7. klo 11.00.

Median edustajat voivat ilmoittautua mukaan pe 16.7. klo 8.30 mennessä tästä linkistä. Osallistumislinkki toimitetaan ilmoittautuneille ennen tilaisuuden alkua. Tilaisuus järjestetään Teamsissa ja median edustajilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä Tuomas Välimäelle tilaisuuden aikana.

Lehdistötilaisuus tallennetaan kokonaisuudessaan ja tallennetta voi tarvittaessa tiedustella Suomen Pankin viestinnästä (media@bof.fi). Tilaisuutta ei välitetä suorana verkkolähetyksenä.

Lisätietoja:

vanhempi viestintäasiantuntija Satu Hietanen, p. 09 183 2569 / 050 352 7802, satu.hietanen@bof.fi

Lue lisää digitaalisesta eurosta:

Euroopan keskuspankin tiedote neuvoston päätöksestä 14.7.2021 (englanniksi)

Digitaalinen euro EKP:n verkkosivuilla

Raportti digitaalisesta eurosta (englanniksi)