Talous tutuksi -koulutus järjestetään vuosittain. Koulutustilaisuuksissa käsitellään ajankohtaisia talousasioita.

Talous tutuksi -koulutusten järjestäjinä ovat Suomen Pankki, Finanssiala, Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL, Opetushallitus, Pörssisäätiö sekä Talous ja nuoret TAT. Sisältö on suunniteltu erityisesti historian ja yhteiskuntaopin opettajille, matematiikan opettajille, kotitalous- ja luokanopettajille, rehtoreille, opoille ja opettajiksi opiskeleville.

Koulutustilaisuudet ovat maksuttomia. Tilaisuuksiin ilmoittaudutaan tämän linkin kautta.

Talous tutuksi 2021

Syksyllä 2021 Talous tutuksi -koulutus järjestetään kahden aamupäivän mittaisena etäkoulutuksena (Teams). Koulutukseen on mahdollista osallistua yhtenä tai molempina päivinä.

Koulutusaamupäivistä ensimmäinen järjestetään keskiviikkona 1.9. klo 9-11 ja toinen maanantaina 6.9. klo 9-12. Ensimmäisen koulutuspäivän tallenne on katsottavissa Suomen Pankin Youtube-kanavan kautta, 1.9. Myös toista koulutuspäivää 6.9. voi seurata Youtuben kautta

KOULUTUSPÄIVÄ 1.9.2021

Ensimmäinen koulutuspäivä käsittelee taloustilannetta, rahapolitiikkaa ja eläkejärjestelmää.

Päivän ohjelma:

  • 9.00 Pääjohtaja Olli Rehn, Suomen Pankki,  Ajankohtainen taloustilanne pandemian valossa sekä rahapolitiikan uusi strategia
  • 9.40 Johtaja Mika Maliranta, Palkansaajien tutkimuslaitos: Syvä kriisi ja luova tuho – mitä laskusuhdanteiden jälkeen tapahtuu?
  • 10.20 Toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi ja johtaja Mikko Kuusela, Finanssiala ry: Käydäänkö nuorten taskuilla? Kuka ja millä rahalla hoitaa Suomen vanhukset? Riittääkö eläkejärjestelmä, vai tarvitaanko muutakin?

Lisätiedot koulutuksen sisällöstä: Richard Brander
Lisätiedot koulutuksen järjestelyistä: Tuija Puomila
info@bof.fi