Opettajille suunnatut maksuttomat Talous tutuksi -koulutukset pidetään tänä vuonna etänä seurattavina seminaareina perjantaina 4.9. sekä torstaina 10.9.2020 klo 9.00-11.00

Ilmoittaudu 4.9.2020 pidettävään koulutustilaisuuteen tästä linkistä

Talous tutuksi opettajille osa 1: PISA-tutkimuksesta yrittäjyyskasvatukseen

4.9.2020 klo 9.00 -11.00

9.00 Talousosaamisen PISA-tulokset tulivat – miten talousosaamista jatkossa edistetään?
Talousosaamiseen pureudutaan paitsi esityksin myös asiantuntijapaneelin muodossa!
Aluksi kuulemme kokoavan esityksen toukokuussa julkaistun suomalaisnuorten talousosaamisen PISA-tutkimuksen tuloksista.

Tuloksia ja niiden perusteella tehtäviä toimia jatkoa ruotivat paneelissa PISA-tutkimuksen kansallinen tutkimusjohtaja Arto Ahonen Jyväskylän yliopistosta, opetusneuvos Aki Tornberg Opetusministeriöstä, toimitusjohtaja Jenni Järvelä Talous ja nuoret TATista sekä talousosaamishanketta Suomen Pankissa koordinoiva Anu Raijas.

Paneelin yhteydessä syvennymme myös Suomen Pankin uuteen rooliin, jossa se laatii yhdessä muiden tahojen kanssa ehdotusta talousosaamisen kansalliseksi strategiaksi.

9.50 Miten talous-, yrittäjyys- ja työelämäosaamista opetetaan peruskouluissa ja lukioissa? Käytännön esimerkit
Opetusneuvos Kristina Kaihari Opetushallituksesta kertoo, miten talous-, yrittäjyys- ja työelämäosaamista edistetään opetussuunnitelmien, informaatio-ohjauksen, erilaisten verkostojen, koulutusten ja pedagogisten tukiaineistojen avulla. Miten nostaa ja jakaa yhdessä koulujen hyviä käytänteitä, joita koulut itse innovoivat ja kehittävät?

Kuulemme myös helsinkiläisen Lauttasaaren yhteiskoulun pedagogisia esimerkkejä yrittäjyyskasvatuksen hyvistä käytänteistä yläkoulussa ja lukiossa. Lukiolla on valtakunnallinen yrittäjyyskasvatuksen erityistehtävä.

10.35 Nuoren yrittäjän toiveet yrittäjyysopetukselle
Ville Hulkko on kolmikymppinen, tekoäly-yhtiö Silo.AI:tä perustamassa ollut start up -yrittäjä. Millaisia taitoja Hulkko on omalla polullaan tarvinnut? Millaisia taitoja tai ominaisuuksia opetuksessa voisi antaa ja miten rohkaista yrittäjyyteen? Miten pärjätä yrittäjänä muuttuvassa maailmassa?

 

Talous tutuksi -koulutukset järjestävät yhdessä Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry, Finanssiala ry, Opetushallitus, Pörssisäätiö, Suomen Pankki sekä Talous ja nuoret TAT.