• Lisää kalenteriin
    Suomen Pankin auditorio sekä verkkolähetys

Eurotalous_RGB.png

Tiedotusvälineille

Koronapandemia on nostanut rahapolitiikan operaatiot jälleen valokeilaan, kun keskuspankit ovat ottaneet uusia toimenpiteitä käyttöönsä. Euroalueen keskuspankit ja EKP ovat käynnistäneet keväällä nopealla vauhdilla uusia toimia, joilla tuetaan hintavakautta sekä työllisyyttä ja talouskasvua. Mikä rooli Suomen Pankilla on näissä toimenpiteissä? Mitä muutoksia Suomen Pankki on tehnyt rahapolitiikan operaatioiden, sijoitustoiminnan ja vakuushallinnan alueilla, jotta pankkijärjestelmä pystyy luotottamaan kotitalouksia ja yrityksiä? Entä miten muutokset näkyvät keskuspankin taseessa ja taloudellisissa riskeissä?

Tervetuloa seuraamaan Suomen Pankin tiedotustilaisuutta tiistaina 25.8.2020 klo 11.00. Johtokunnan jäsen Tuomas Välimäki esittelee samassa yhteydessä julkaistavan Euro & talous -julkaisun. Median edustajat voivat seurata tilaisuutta Suomen Pankin auditoriossa (Rauhankatu 19) tai verkkolähetyksenä tästä linkistä: https://www.mediaserver.fi/live/bof (Huom. Avaa linkki jollain muulla kuin Internet Explorer -selaimella). Paikalle tulon lisäksi median edustajat voivat esittää kysymyksiä myös verkkolähetyksen chat-toiminnon kautta. 

Pyydämme Suomen Pankin auditorioon saapuvia toimittajia ja TV-kuvaajia ystävällisesti ilmoittautumaan ennakkoon viimeistään perjantaina 21.8.2020 klo 14.00 osoitteessa https://www.lyyti.in/suomenpankintiedotustilaisuus_2508. Koronatilanteen vuoksi tilaisuuteen voi osallistua enintään 20 henkilöä ja toimitusten ei ole mahdollista lähettää paikalle omia valokuvaajiaan. Julkaisemme tilaisuudesta kuvia median käyttöön Suomen Pankin Flickr-tilillä. Kuvallinen lehdistökortti tai vastaava sekä henkilöllisyystodistus on esitettävä pyydettäessä. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä auditoriossa.

Tilaisuuden materiaalit lähetetään embargolla tilaisuuteen ilmoittautuneille. Vaikka et saapuisi paikan päälle, voit silti ilmoittautua embargojakeluunosoitteessa: https://www.lyyti.in/suomenpankintiedotustilaisuus_2508  

Lisätietoja: viestintäpäällikkö Jenni Hellström, puh. 09 183 2632