Mistä Suomi elää 2067?

Rahamuseon vuoden 2017 suurnäyttelyssä katsotaan rohkeasti tulevaisuuteen. Helsingin kuvataidelukion ja Vaskivuoren lukion huippulahjakkaat opiskelijat tuovat eteemme maailman 50 vuoden kuluttua.

Millainen on Suomi vuonna 2067? Mitä ovat elinkeinomme? Mikä on arvokasta? Mitä on suomalaisuus 50 vuoden päästä?

Näitä näkökulmia avataan näyttelyssä taiteen keinoin. Nuoret taiteilijat ovat luoneet omat näkemyksensä tulevaisuuden Suomesta.

Kuvataidelukion opiskelijoiden korkeatasoiset ja oivaltavat piirrokset, veistokset, videoteokset ja animaatiot kertovat kukin tavallaan, kuinka maailmamme kehittyy.

Musiikkipainotteisen Vaskivuoren lukion opiskelijat puolestaan ovat itse säveltäneet ja ohjanneet musiikkivideot, joiden maailmankuvat luovat moniulotteisen näkemyksen tulevasta. Improvisaatioon perustuvassa näytelmässä opiskelijat uppoutuvat koko persoonallaan visioonsa.

Näyttelyn monitaiteellinen kokonaisuus tarjoaa kiehtovan matkan nykynuorten käsitykseen tulevaisuudesta. Tervetuloa vuoteen 2067!

Näyttely on esillä 24.1.–31.12.2017. Näyttelyn teoksiin voi tutustua myös rahamuseon verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Verkkosivuilla on lisää teoskuvia sekä opiskelijoiden kommentteja teoksistaan.

Lisätietoja
www.rahamuseo.fi/nayttelyt/mista-suomi-elaa-2067
Rahamuseon intendentti Jaakko Koskentola, puh. 010 831 2607, jaakko.koskentola(at)bof.fi

#mistäsuomielää2067 #rahamuseo #suomi100 #finland100