Suomen Pankin johtokunnan varapuheenjohtaja Marja Nykänen tapasi Young Professionals –ohjelman 2018-2020 osallistujat perehdytystilaisuudessa. Kuvassa eturivissä vasemmalta: Kristiina Tuomikoski, Tytti Tanninen, Ilona Vänni, Marja Nykänen, Adam Saada ja Ilsa Kauste. Takarivissä vasemmalta: Lauri Poutanen, Wilhelm Stjernvall, Olli-Matti Laine. Kuvasta puuttuu Iiris Puhakka.

Käytännön korkeakoulusta talousvaikuttajaksi!

Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan Young Professionals -ohjelma (YP-ohjelma) tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden nuorille vastavalmistuneille korkeakouluopiskelijoille tai jo muutaman vuoden työelämässä olleille asiantuntijoille kehittyä finanssialan huippuammattilaiseksi, työskennellä eurojärjestelmän ytimessä sekä perehtyä keskuspankin ja rahoitus- ja vakuutusvalvontaviranomaisen ydintoimintoihin. Ohjelmassa tutustutaan myös Euroopan keskuspankkijärjestelmän toimintaan ja eurooppalaiseen valvontayhteistyöhön.

Young Professionals -ohjelmassa osallistujat kiertävät puolentoista vuoden aikana noin kuuden kuukauden jaksoissa eri osastoilla ja toimistoissa Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan välillä.

Edellinen ohjelma järjestettiin vuosina 2018-2020 ja siihen valittiin avoimen haun kautta yhdeksän harjoittelijaa, joihin voit tutustua tältä sivulta löytyvän materiaalin avulla.

Ilsa, Iiris ja Lauri kertovat kokemuksistaan Young Professionals -ohjelmassa.