Kesätyöpaikat ja opiskelijat

Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan kesätyöntekijät viettivät aurinkoista kesäiltaa heinäkuussa 2016 Pankin huvilalla Kallvikissa.

Kesällä 2020 Suomen Pankissa työskentelee n. 40 kesätyöntekijää.

Suomen Pankki on menestynyt työnantajakuva-tutkimuksissa. Keväällä 2020 sijoituimme 9. sijalle Universumin opiskelijatutkimuksessa ja syksyllä 2019 ammattilaisille suunnatussa Universumin tutkimuksessa 17. sijalle. Keskuspankki on julkisen sektorin houkuttelevimpia työnantajia, ja tuloksemme on myös keskuspankkien kärkijoukkoa.

Vuoden 2019 kesätyöntekijöille tehdyssä kyselyssä pankki sai yleisarvosanan 3,4 (asteikolla 1-4). Erityisen tyytyväisiä kesäharjoittelijat olivat haastaviin ja vastuullisiin työtehtäviin, työilmapiiriin sekä mahdollisuuteen tutustua keskuspankkitoimintaan työn kautta.

Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan kesätyöntekijät arvostavat yhteishenkeä, jota he ylläpitävät järjestämällä vapaa-ajan toimintaa ns. lajiringin erilaisissa tapahtumissa. Lajirinki on kerho, jonka tarkoituksena on innostaa liikkumiseen, harrastamiseen ja uusien lajien kokeilemiseen. Ringissä nuoret pankkilaiset pääsevät tutustumaan eri osastoilla työskenteleviin kollegoihinsa ja verkostoitumaan sekä työ- että vapaa-ajalla. Lajirinki antaa mahdollisuuden katsella keskuspankkia laajemmassa perspektiivissä niin henkilökohtaisesti kuin oman työurankin kannalta. Tutustu kesätyöntekijöiden arkeen kesätyöblogissa.

​Osana Vastuullinen kesäduuni -kampanjaa toteutettiin video Suomen Pankista kesätyöpaikkana. Videolla viestinnän kesätyöntekijä Juuli Vuojärvi kertoo kesätyöstään. Juuli kiinnostui Suomen Pankin kesätöistä, sillä hän halusi soveltaa johtamis- ja kansantaloustieteen opintoja käytäntöön. Viestintäharjoittelijan tehtävissä on saanut tehdä oikeasti töitä ja haastavia työtehtäviä.

Vastuullinen kesäduuni – Suomen Pankki