Kesätyöpaikat ja opiskelijatSuomen Pankissa työskentelee vuosittain n. 40 kesätyöntekijää​

Osana muuta vastuullisuustyötämme olemme myös työnantajana vastuullinen. Nuorten työllistäminen on meille tärkeää ja siksi haluammekin tarjota kesätyöpaikan vuosittain n. 40 opiskelijalle. Meille on myös mahdollista tulla tekemään harjoittelujakso. Lähivuosina olemme järjestäneet kaksi kertaa vastavalmistuneille suunnatun Young Professionals – harjoitteluohjelman. 

Keväällä 2021 sijoituimme Universumin halutuimpien työnantajien opiskelijatutkimuksessa 10. sijalle. Keskuspankki on siten julkisen sektorin houkuttelevimpia työnantajia, ja tuloksemme on myös keskuspankkien kärkijoukkoa.

Vuoden 2022 kesätyöntekijöille tehdyssä kyselyssä pankki sai yleisarvosanan 3,9 (asteikolla 1-4). Erityisen tyytyväisiä kesätyöntekijät olivat haastaviin ja vastuullisiin työtehtäviin sekä työilmapiiriin. Tutustu kesätyöntekijöiden arkeen kesätyöblogissa.

Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan kesätyöntekijät arvostavat yhteishenkeä, jota he ylläpitävät mm. järjestämällä yhteistä vapaa-ajan toimintaa. Kesätyöntekijät pääsevät tutustumaan eri osastoilla työskenteleviin kollegoihinsa ja verkostoitumaan sekä työ- että vapaa-ajalla.