Siirry sisältöön

Kesätyöpaikat ja opiskelijat

Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan kesätyöntekijät viettivät aurinkoista kesäiltaa heinäkuussa 2016 Pankin huvilalla Kallvikissa.

Hakuaika Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan vuoden 2019 kesätyöpaikkoihin on päättynyt.

Suomen Pankki on menestynyt työnantajakuva-tutkimuksissa. Keväällä 2018 sijoituimme 10 Universumin opiskelijatutkimuksessa ja syksyllä 2018 nuorille ammattilaisille suunnatussa Universumin tutkimuksessa 22. sijalle. Keskuspankki on julkisen sektorin houkuttelevimpia työnantajia, ja tuloksemme on myös keskuspankkien kärkijoukkoa.

Kesällä 2018 Suomen Pankissa työskenteli n. 50 kesätyöntekijää. Eniten kesätyöpaikkoja oli tarjolla rahoitusmarkkina- ja tilasto-osastolla, rahapolitiikka- ja tutkimusosastolla, pankkitoiminnassa sekä hallinnossa. Hakemuksia kesätyöpaikkoihin saimme reilut 1 400. Tutustu kesätyöntekijöiden arkeen kesätyöblogissa.

Vuoden 2018 kesätyöntekijöille tehdyssä kyselyssä pankki sai yleisarvosanan 3,8 (asteikolla 1-4). Erityisen tyytyväisiä kesäharjoittelijat olivat haastaviin ja vastuullisiin työtehtäviin, työilmapiiriin sekä mahdollisuuteen tutustua keskuspankkitoimintaan työn kautta.

Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan kesätyöntekijät arvostavat yhteishenkeä, jota he ylläpitävät järjestämällä vapaa-ajan toimintaa ns. lajiringin erilaisissa tapahtumissa. Lajirinki on kerho, jonka tarkoituksena on innostaa liikkumiseen, harrastamiseen ja uusien lajien kokeilemiseen. Ringissä nuoret pankkilaiset pääsevät tutustumaan eri osastoilla työskenteleviin kollegoihinsa ja verkostoitumaan sekä työ- että vapaa-ajalla. Lajirinki antaa mahdollisuuden katsella keskuspankkia laajemmassa perspektiivissä niin henkilökohtaisesti kuin oman työurankin kannalta.

​Osana Vastuullinen kesäduuni -kampanjaa toteutettiin video Suomen Pankista kesätyöpaikkana. Videolla viestinnän kesätyöntekijä Juuli Vuojärvi kertoo kesätyöstään. Juuli kiinnostui Suomen Pankin kesätöistä, sillä hän halusi soveltaa johtamis- ja kansantaloustieteen opintoja käytäntöön. Viestintäharjoittelijan tehtävissä on saanut tehdä oikeasti töitä ja haastavia työtehtäviä.

Vastuullinen kesäduuni – Suomen Pankki