Rikkinäisen tai vahingoittuneen setelin voi toimittaa omaan pankkiin tai FOREXin toimipisteeseen.

Rikkinäisellä setelillä tarkoitetaan setelin osaa, joka on pinta-alaltaan yli puolet alkuperäisestä setelistä. Sillä tarkoitetaan myös seteliä, josta on jäljellä vain puolet tai vähemmän kuin puolet, mutta asiakas on näyttänyt toteen, että puuttuvat osat ovat tuhoutuneet.

Vahingoittuneena pidetään seteliä, joka on likaantunut, värjäytynyt tai kulunut niin pahasti, että setelin aitouden tarkastaminen on vaikeutunut.

Epäselvissä tapauksissa pankki täyttää rikkinäisten setelien lähetyslomakkeen. Pankki lähettää täytetyn ja allekirjoitetun alkuperäisen lomakkeen ja sen mukana rikkinäisen tai vahingoittuneen setelin Suomen Pankin tutkittavaksi ja lunastettavaksi. Suomen Pankki tekee päätöksen rikkinäisten tai vahingoittuneiden setelien lunastamisesta Euroopan keskuspankin päätöksen (EKP/2013/10) artiklan 3 mukaisesti. Jos Suomen Pankki lunastaa setelin, se toimittaa päätöksen asiakkaalle sekä hyvittää tämän pankkitiliä. Mikäli seteliä ei lunasteta, palauttaa Suomen Pankki setelin asiakkaalle yhdessä päätöksensä kanssa.

Mikäli rahaa epäillään väärennökseksi, sitä kannattaa verrata vastaavaan aidoksi tiedettyyn rahaan ja tutkia huolellisesti kaikki turvatekijät. Jos raha on väärennös, se on toimitettava poliisille.

Jos seteli on löytötavaraa, on otettava huomioon löytötavaralaki, jonka mukaan yli 20 euron arvoinen löydetty seteli on toimitettava poliisille.