Suomen Pankin johtokunnan jäsen Tuomas Välimäki tapasi Young Professionals –ohjelman 2021-2023 osallistujat marraskuussa. Kuvassa eturivissä vasemmalta: Tuomas Välimäki, Aki Malinen, Miia Janatuinen, Jenni Granlund, Taina Sinivuori ja Juhana Hannuksela. Takarivissä vasemmalta: Antti Hirvonen, Matias Pihlajamaa, Tatu Räsänen ja Hanna Pöntinen.

Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan Young Professionals -ohjelma tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kehittyä finanssialan huippuammattilaiseksi, työskennellä eurojärjestelmän ytimessä sekä perehtyä keskuspankin ja rahoitus- ja vakuutusvalvontaviranomaisen ydintoimintoihin. Ohjelmassa tutustutaan myös Euroopan keskuspankkijärjestelmän toimintaan ja eurooppalaiseen valvontayhteistyöhön. Young Professionals -ohjelmassa osallistujat kiertävät puolentoista vuoden aikana eri osastoilla ja toimistoissa Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan välillä. Edellinen ohjelma järjestettiin vuosina 2018–2020 ja ohjelmaan voit tutustua oheiselta sivulta löytyvän materiaalin avulla.

KÄYTÄNNÖN KORKEAKOULUSTA TALOUSVAIKUTTAJAKSI - Uusi ohjelma alkOI 1.9.2021

Keväällä 2021 rekrytoimme ohjelmaan vastavalmistuneita korkeakouluopiskelijoita tai jo muutaman vuoden työelämässä olleita digitalisaatiosta, finanssimarkkinoista ja juridiikasta kiinnostuneita tulevaisuuden huippuammattilaisia ekonomistien ja muiden talousosaajien, datatieteen ja digitalisaation sekä juridiikan osaajien tehtäväalueille. Saimme paljon erinomaisia hakemuksia. Ohjelmassa aloittivat 1.9.2021 Jenni Granlund, Juhana Hannuksela, Antti Hirvonen, Mia Janatuinen, Aki Malinen, Matias Pihlajamaa, Hanna Pöntinen, Tatu Räsänen ja Taina Sinivuori.

Ohjelman aikana osallistujat kiertävät kuuden kuukauden jaksoissa kolmessa eri tehtävässä ja tutustuvat niiden tehtäväkenttään käytännön työn kautta. Osallistujat työskentelevät asiantuntijoidemme kanssa ja saavat mahdollisuuden luoda tärkeitä verkostoja. Suomen Pankki ja Finanssivalvonta saavat käyttöönsä nuorten tuoreita oppeja korkeakouluista, uudenlaista osaamista ja ideoita.

YP-ohjelman kuulumisia

Yhdeksän Young Professionals -harjoittelijaa ovat tehneet hienoa työtä kahden ensimmäisen kauden tehtävissään Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan eri toiminnoissa. Viimeinen kolmesta tehtäväjaksosta on meneillään ja ohjelma päättyy helmikuun 2023 lopussa. Työtehtävien lisäksi heille on järjestetty kuukausittain seminaareja keskuspankin ja finanssivalvojan eri tehtävistä, mm. rahapolitiikan toteuttamisesta, tilastotoiminnasta, pankkivalvonnasta sekä maksamisen ja digitalisaation uusista tuulista. Kuten muutkin asiantuntijamme, myös YP:t ovat kirjoittaneet asiantuntijablogeja, joihin voit tutustua tämän sivun linkeistä. Lisäksi he pääsivät osallistumaan Discovering the ESCB & SSM -kurssille, jossa he tutustuvat eurojärjestelmän ja yhteisen valvontamekanismin toimintaan, samalla muiden keskuspankkien ja valvojien kollegoihin tutustuen. Seuraathan YP:eiden matkaa sosiaalisen median kanavistamme aihetunnisteella #YPohjelma.