Siirry sisältöön

Suomen Pankin johtokunnan varapuheenjohtaja Marja Nykänen tapasi Young Professionals –ohjelman osallistujat perehdytystilaisuudessa. Kuvassa eturivissä vasemmalta: Kristiina Tuomikoski, Tytti Tanninen, Ilona Vänni, Marja Nykänen, Adam Saada ja Ilsa Kauste. Takarivissä vasemmalta: Lauri Poutanen, Wilhelm Stjernvall, Olli-Matti Laine. Kuvasta puuttuu Iiris Puhakka.

Käytännön korkeakoulusta talousvaikuttajaksi!

Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan Young Professionals -ohjelma (YP-ohjelma) tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden nuorille vastavalmistuneille korkeakouluopiskelijoille tai jo muutaman vuoden työelämässä olleille asiantuntijoille kehittyä finanssialan huippuammattilaiseksi, työskennellä eurojärjestelmän ytimessä sekä perehtyä keskuspankin ja rahoitus- ja vakuutusvalvontaviranomaisen ydintoimintoihin. Ohjelmassa tutustutaan myös Euroopan keskuspankkijärjestelmän toimintaan ja eurooppalaiseen valvontayhteistyöhön.

Syksyllä 2018 käynnistyneeseen YP-ohjelmaan valittiin avoimen haun kautta yhdeksän harjoittelijaa. Young Professionals -ohjelmassa osallistujat kiertävät puolentoista vuoden aikana (1.9.2018–29.2.2020) noin kuuden kuukauden jaksoissa eri osastoilla ja toimistoissa, osa myös Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan välillä.

Ohjelmassa ovat Suomen Pankin osastoista mukana rahapolitiikka- ja tutkimusosasto, rahoitusvakaus- ja tilasto-osasto sekä markkinaoperaatiot-osasto. Finanssivalvonnasta mukana ovat Pankkivalvonta, Digitalisaatio ja analyysi sekä Pääomamarkkinoiden valvonta -osastot.

Young Professionals -ohjelman osallistujat kertovat työstään