Avoimien ovien päänäyttämönä toimii Suomen Pankin historiallinen päärakennus. Vuonna 1883 valmistuneen rakennuksen juhla- ja edustustiloihin rakennettu taidenäyttely on katsaus lähes 1200 taideteosta kattavan taidekokoelman sisältöön. Näyttelyssä Suomen Pankin taidekerhon vapaaehtoiset taideoppaat avaavat teosten sisältöä ja historiaa.

Kuvataiteen lisäksi avoimiin oviin ovat kuuluneet tiiviisti myös musiikkiesitykset. Pianokonsertteja on kuultu perinteisesti salissa, jonka seinälle on ripustettu Akseli Gallen-Kallelan Aino triptyykki. Taide-elämysten lomassa Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan asiantuntijat ovat esittäneet tietoiskuja ajankohtaisista taloudellisista ja rahapoliittisista aiheista.

Suomen Pankin rahamuseo on osana avoimia ovia tarjonnut koko päivän pyöriviä pop up –opastuksia näyttelyihin, keskustelutilaisuuksia sekä elokuvanäytöksiä. Rahamuseon näyttelyissä tutustutaan rahan historiaan, rahapolitiikkaan, setelitaiteeseen sekä vaihtuviin ajankohtaisiin aiheisiin.

Avoimet ovet -tapahtumia järjestetään muutaman vuoden välein. Edellisen kerran ovet olivat avoinna toukokuussa 2018.  Tulevista tapahtumista tiedotaan Suomen Pankin verkkosivuilla, sosiaalisen median kanavilla sekä sanomalehdissä.

Suomen Pankin taidekokoelmaan ja päärakennuksen historiaan voi myös tutustua verkkotaidegalleriassa kansakunnanomaisuutta.fi. Suomen Pankin toimintaan ja historiaan on mahdollisuus perehtyä Rahamuseossa, johon on aina vapaa pääsy!