Siirry sisältöön

Musiikki ja kuvataide täydentävät tapahtumassa toisiaan. Musiikkiesityksiä tulkitsevat nuoren polven lahjakkaat pianistit Maria Hämäläinen, Anton Mejias, Tarmo Peltokoski, Ossi Tanner ja Aleksei Zaitsev. Pianokonsertteja on kolme päivässä. 

Päärakennuksessa järjestetyssä taidenäyttelyssä on nähtävillä tuttuja taideklassikkoja, kuten Akseli Gallen-Kallelan Aino-triptyykki. Lisäksi yleisölle esitellään uusimmista taidehankinnoista mm. Ville Anderssonin, Paul Gustafssonin, Kristian Krokforsin sekä Anna Retulaisen töitä ja poimintoja lähes 1200 taideteosta sisältävästä kokoelmasta. Näyttelyn on kuratoinut taideasiantuntija Markku Valkonen. Oppaina toimivat henkilöstöstä koostuvan taidekerhon jäsenet. Suuri osa taideteoksista on nähtävillä myös verkossa www.kansakunnanomaisuutta.fi.

Kulttuurin lisäksi vieraat voivat seurata Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan asiantuntijoiden lyhyitä tietoiskuja  taloudesta sekä Suomen Pankin päärakennuksesta ja historiasta.

Suomen Pankin rahamuseossa järjestetään avoimien ovien aikana yleisötilaisuuksia. Lauantaina 26.5. klo 14 alkavan tilaisuuden aiheena ovat vuotta 1918 käsittelevät kirjat. Keskustelemassa ovat emeritusprofessori Seppo Hentilä sekä kirjailijat Anneli Kanto ja Antti Tuuri. Legendaarisen ja monipuolisen elokuvahahmon Peter von Baghin elokuva ”Suomalaiset ja raha – rakkaustarina” esitetään sunnuntaina 27.5. klo 12.30 ja klo 14.45. Elokuvanäytöstä ennen pääjohtaja Erkki Liikanen, muusikko Sakari Kuosmanen ja ohjelmistosuunnittelija Antti Alanen keskustelevat Peter von Baghin elämäntyöstä, suomalaisen elokuvan nykytilasta ja tulevaisuudesta. Jälkimmäisessä tilaisuudessa keskustelu näytetään videotallenteena. Rahamuseon tilaisuudet juontaa pääjohtaja Liikanen.

Ennakkovarauksia ryhmille emme voi käytännön syistä valitettavasti järjestää.

Toivomme, että vierailijat käyttäisivät julkisia kulkuneuvoja parkkipaikkojen rajallisuuden takia. Pyydämme lisäksi välttämään suurten kassien tuomista näyttelyyn.