Suomen Pankki 200 vuotta -historiateos

Suomen Pankki 200 vuotta -historiateos (I nide)

Kirjoittaja(t): Antti Kuusterä ja Juha Tarkka

2011 . 640 sivua

Julkaisija: Suomen Pankki - Finlands Bank ja Kustannusosakeyhtiö Otava

ISBN: 978-951-1-24271-0 (painettu julkaisu)

Lataa julkaisu (pdf) (7,24 MB)

Suomen Pankki on kahden vuosisadan ajan ollut suomalaisen yhteiskunnan mullistusten ja kehityksen polttopisteessä. Pankin vaiheista ei puutu dramatiikkaa, sillä politiikan ja talouden käänteet ovat aina heijastuneet Suomen Pankissa. Samalla Suomen Pankin harjoittama rahapolitiikka on kriisien ja nousukausien vaihdellessa muovannut kansakunnan elämää ja tulevaisuutta.

Suomen Pankin historian ovat kirjoittaneet pankkihistorioitsija, valtiotieteen tohtori Antti Kuusterä ja Suomen Pankin johtokunnan neuvonantaja, valtiotieteen tohtori Juha Tarkka. Historiateoksen on kustantanut Kustannusosakeyhtiö Otava.

Historiateoksen ensimmäinen osa ”Keisarin kassasta keskuspankiksi” ilmestyi 28.4.2011. Historiateoksen ensimmäisessä osassa kerrotaan, miksi Suomi sai oman rahajärjestelmänsä jo puoli vuosisataa ennen maan itsenäistymistä, miten Suomen Pankki toimi kansanvaltuuskunnan pankkina keväällä 1918 ja kuinka nuori pääjohtaja Risto Ryti taisteli markan arvon pitämiseksi vakaana 1930-luvun maailmanpulan vuosina.

Historiateos on myytävänä Suomen Pankin rahamuseossa, Otavan kirja- ja verkkokaupassa sekä muissa hyvin varustetuissa kirjakaupoissa.