ulkoisen-laskennan-tiimi.jpg

 

Ymmärrämme henkilöstön hyvinvoinnin ja laadukkaan työnteon välisen yhteyden merkityksen ja siksi arvostamme hyvää arkiviikkoa. Työn tekemisen joustoilla pyrimme helpottamaan työn ja vapaa-ajan yhdistämistä. Meillä on liukuva työaika, monenlaisia työaikamuotoja ja laaja etätyömahdollisuus.

"Elämäntilanteet huomioiva, joustava, perheystävällinen."

Panostamme henkilöstön hyvinvointiin tarjoamalla lakisääteistä laajemmat työterveyspalvelut, hammashuollon, reilut vuosilomat ja laajan liikunta-, kulttuuri- ja työsuhdematkalippuedun sekä polkupyöräedun. Tarjoamallamme ravintoedulla nautit monipuolisen lounaan henkilöstöravintolassamme tai käytät lounasetusovellusta ravintoloissa tai ruokakaupoissa maksaen lounaan verotusarvosta vain oman veroprosenttisi mukaisen osuuden.

Henkilöstön ja heidän perheidensä käytössä on ilmaiset vapaa-ajan tilat Saariselällä ja Helsingin Ramsinniemessä. Vapaa-ajan kerhojen tarjonta on monipuolinen. Suomen Pankin perinteikkäällä Urheiluseuralla on useita lajijaostoja, joiden tarjonta vaihtelee pallottelusta aina keskuspankkien välisiin kisoihin saakka. Suosittuja ovat myös teatterikerho Fyrkka, taidekerho Aino, ruoka- ja viinikerho Pruuvi ja puutarhakerho Naatti. Löydät varmasti mieleisesi kerhon laajasta valikoimastamme. Vuosittaiset henkilökuntajuhlat ovat lisäksi osa henkilöstön hyvinvointiin panostamista. 

Meillä muistetaan 50- ja 60-vuotta täyttäviä palkallisella vapaapäivällä. Palkallisia vapaita saa myös esimerkiksi valmistumisen, muuton ja avioliiton tai rekisteröidyn parisuhteen solmimisen johdosta.

”Tunne, miksi aamulla on kiva mennä töihin.”

Työyhteisönä olemme tasa-arvoinen ja perhevapaat huomioiva. Kannustamme työn ja perheen yhteensovittamiseen sukupuolesta tai perhemuodosta riippumatta. Tuemme henkilöstömme hyvinvointia myös vanhempainvapaan aikana ja tarjoamme vakaan pohjan ja tuen työhön palatessa.

Suomen Pankin fudisjoukkue
Suomen Pankin jalkapallojoukkue

Suomen Pankin huvila Ramsinniemessä

Suomen Pankin huvila Ramsinniemessä

Suomen Pankin henkilöstöjuhla 2019

Suomen Pankin henkilöstöjuhla 2019

Monimuotoisuus ja yhdenvertaisuus ovat meille tärkeitä ja teemmekin jatkuvaa työtä monimuotoisuuden ja syrjimättömyyden varmistamiseksi.

Osana Eurojärjestelmää olemme halunneet sitoutua edistämään tasa-arvoa, monimuotoisuutta ja osallisuutta Suomen Pankissa Euroopan Keskuspankin ja Yhteisen Valvontamekanismin kanssa. Sitoumus vaalii periaatetta, että kaikki ihmiset ovat tasa-arvoisia oikeuksiltaan. Sitoumuksen sisältöön voi tutustua tarkemmin täältä.

Pyrimme varmistamaan, että tasa-arvo toteutuu, ei vain sukupuolten tai ikäryhmien, vaan myös erilaisten mielipiteiden välillä. Asiantuntijaorganisaationa tarvitsemme erilaisia näkökulmia. Siksi osallistamme aktiivisesti henkilöstöä kehittämistoimiimme. Henkilöstömme saa myös jättää kehittämisideoitaan ideapankkiimme ja toteutamme niitä mahdollisuuksien mukaan. Parhaat ideat palkitaan vuosittain.

Henkilöstöaamu Suomen Pankissa

Yhtenä monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden lisäämisen keinona olemme aloittaneet anonyymin rekrytoinnin. Anonyymissa rekrytoinnissa työhakemuksesta on piilotettu kaikki henkilöön viittaava tieto, minkä ansiosta hakija pysyy nimettömänä työhaastattelukutsuun saakka.

”Saan tehdä omien arvojeni mukaista työtä, josta on hyötyä yhteiskunnalle.”

Osana muuta vastuullisuustyötämme olemme myös työnantajana vastuullinen. Nuorten työllistäminen on meille tärkeää ja siksi haluammekin tarjota kesätyöpaikan vuosittain n. 40 opiskelijalle. Meille on myös mahdollista tulla tekemään harjoittelujakso. Lähivuosina olemme järjestäneet kaksi kertaa vastavalmistuneille suunnatun Young Professionals – harjoitteluohjelman . Olemme mukana Oikotien Vastuullinen työnantaja – kampanjassa, jonka kuusi periaatetta on helppo allekirjoittaa:

 • syrjimättömyys
 • joustaminen ja työelämän tasapaino
 • esimiestyöhön panostaminen
 • työn sisältö ja merkitys
 • tehtävän vaatimusten mukainen palkkaus
 • hyvä hakijakokemus

”Pystyy käyttämään omaa osaamista ja kehittämään sitä.”

Panostamme vahvasti henkilöstön suunnitelmalliseen oppimiseen ja kehittämiseen. Ymmärrämme henkilöstön jatkuvan oppimisen ja kehittymisen tärkeyden sekä ammatillisesti että henkilökohtaisesti. Meillä on keskusteleva ilmapiiri, saat haastaa ajatuksillasi ja ideoillasi. Yhteistyö oman alan asiantuntijoiden ja kollegoiden kanssa tarjoaa mahdollisuuden uuden oppimiseen jokaisena työpäivänä. Euroopan keskuspankkijärjestelmän koulutustarjonta on henkilöstömme käytettävissä. Lisäksi koulutamme sekä esihenkilöitämme että asiantuntijoitamme johtamiseen ja asiantuntijana kehittymiseen liittyvissä jatkuvissa valmennusohjelmissa.

Mahdollisuuksia osaamisen kehittämiseen ja laajentamiseen ovat esimerkiksi:

 • työkierto Pankissa tai Pankin ja Finanssivalvonnan välillä
 • työkierto Euroopan keskuspankissa ja muissa eurojärjestelmän keskuspankeissa
 • koulutukset kansallisten keskuspankkien tai Euroopan keskuspankin järjestämänä
 • työryhmätyöskentely eurojärjestelmässä
 • sisäiset seminaarit ja koulutustilaisuudet
 • ulkopuoliset koulutustilaisuudet ja seminaarit.
Lainaukset ovat Suomen Pankin sisäisessä tutkimuksessa henkilöstön antamia vastauksia liittyen työnantajaan ja työn merkityksellisyyteen.