ulkoisen-laskennan-tiimi.jpg

 

Ymmärrämme henkilöstön hyvinvoinnin merkityksen vahvaan suoriutumiseen työssä. Arvostamme hyvää arkiviikkoa. Työn tekemisen joustoilla pyrimme helpottamaan työn ja vapaa-ajan yhdistämistä. Meillä on liukuva työaika, monenlaisia työaikamuotoja ja voit toki tehdä myös etätöitä.

Elämäntilanteet huomioiva, joustava, perheystävällinen.

Pidämme henkilöstömme yhdenvertaista kohtelua tärkeänä. Pyrimme varmistamaan, että tasa-arvo toteutuu, ei vain sukupuolten tai ikäryhmien, vaan myös erilaisten mielipiteiden välillä. Asiantuntijaorganisaationa tarvitsemme erilaisia näkökulmia. Siksi osallistamme aktiivisesti henkilöstöä kehittämistoimiimme.

Henkilöstöaamu Suomen Pankissa

Panostamme henkilöstön hyvinvointiin tarjoamalla lakisääteistä laajemmat työterveyspalvelut, hammashuollon, reilut vuosilomat ja liikunta- ja kulttuuriedun. Tarjoamallamme ravintoedulla nautit monipuolisen lounaan henkilöstöravintolassamme. Henkilöstön käytössä on vapaa-ajan tiloja Saariselällä ja Ramsinniemessä. Vapaa-ajan kerhojen tarjonta on monipuolinen. Suomen Pankin perinteikkäällä Urheiluseuralla on useita lajijaostoja, joiden tarjonta vaihtelee pallottelusta aina keskuspankkien välisiin kisoihin saakka. Suosittuja ovat myös teatterikerho Fyrkka, taidekerho Aino, ruoka- ja viinikerho Pruuvi ja puutarhakerho Naatti. Löydät varmasti mieleisesi kerhon laajasta valikoimastamme. Vuosittaiset henkilökuntajuhlat ovat lisäksi osa henkilöstön hyvinvointiin panostamista. 

Tunne, miksi aamulla on kiva mennä töihin.

Suomen Pankin fudisjoukkue
Suomen Pankin jalkapallojoukkue

Suomen Pankin huvila Ramsinniemessä

Suomen Pankin huvila Ramsinniemessä

Suomen Pankin henkilöstöjuhla 2019

Suomen Pankin henkilöstöjuhla 2019

Osana muuta vastuullisuustyötämme olemme vastuullinen työnantaja. Myös nuorten työllistäminen on meille tärkeää ja siksi haluammekin tarjota kesätyöpaikan vuosittain n. 40 opiskelijalle. Meille on myös mahdollista tulla tekemään harjoittelujakso. Järjestimme vastavalmistuneille suunnatun Young Professionals – harjoitteluohjelman 2018–2020. Olemme myös mukana Oikotien Vastuullinen työnantaja – kampanjassa, jonka kuusi periaatetta on helppo allekirjoittaa:

 • syrjimättömyys
 • joustaminen ja työelämän tasapaino
 • esimiestyöhön panostaminen
 • työn sisältö ja merkitys
 • tehtävän vaatimusten mukainen palkkaus
 • hyvä hakijakokemus

Osaamisen kehittäminen

Panostamme vahvasti henkilöstön suunnitelmalliseen oppimiseen ja kehittämiseen. Ymmärrämme henkilöstön jatkuvan oppimisen ja kehittymisen tärkeyden sekä ammatillisesti että henkilökohtaisesti. Meillä on keskusteleva ilmapiiri, saat haastaa ajatuksillasi ja ideoillasi. Yhteistyö oman alan asiantuntijoiden ja kollegoiden kanssa tarjoaa mahdollisuuden uuden oppimiseen jokaisena työpäivänä.

Tarjoamme henkilöstölle monia mahdollisuuksia osaamisen kehittämiseen ja laajentamiseen:

 • Työkierto Pankissa tai Pankin ja Finanssivalvonnan välillä
 • Työkierto Euroopan keskuspankissa ja muissa eurojärjestelmän keskuspankeissa
 • Koulutukset eri kansallisten keskuspankkien tai Euroopan keskuspankin järjestämänä
 • Työryhmätyöskentely eurojärjestelmässä
 • Sisäiset seminaarit ja koulutustilaisuudet
 • Ulkopuoliset koulutustilaisuudet
Lainaukset ovat Suomen Pankin sisäisessä tutkimuksessa henkilöstön antamia vastauksia liittyen työnantajaan ja työn merkityksellisyyteen.