Euroväärennökset

Interaktiiviseen tilastokoosteeseen on koottu Suomessa kierrosta löytyneiden euroseteli- ja eurokolikkoväärennösten määrät. Tarkempia tietoja euroväärennöksistä ja niiden havaitsemisesta on Väärennökset-sivulla.


Kuluttajakysely maksutavoista ja käteisestä

Suomen Pankki tutkii kuluttajien käteisen ja muiden maksutapojen käyttöä vuosittain kuluttajille suunnatun kyselyn avulla. Tähän interaktiiviseen koosteeseen on koottu tietoja kuluttajien maksutapoihin liittyvistä tottumuksista ja tyytyväisyydestä käteisen saatavuuteen.


Euroopan keskuspankki (EKP) on tutkinut kuluttajien maksutottumuksia euroalueella. Viimeisin tutkimus suoritettiin vuonna 2019, ja EKP on julkaissut raportin sen keskeisistä tuloksista. Raportin tiivistelmä on saatavilla myös suomeksi. 


Käteisen saatavuus Suomessa -selvitys

Suomen Pankki selvitti kesän ja syksyn 2021 aikana käteisen saatavuutta Suomessa käteisautomaattien ja väestön maantieteellisen sijainnin perusteella. Interaktiiviseen koosteeseen on koottu selvityksen keskeisimpiä tietoja kuvio- ja taulukkomuodossa. 

Lue koko selvitys Euro & talous -sivustolla.


Käteisautomaatit ja nostot ja talletukset automaateilla

Tiedot käteisen automaattinostoista ja -talletuksista sekä automaattien määristä on koottu osaksi vuosittaista maksuliiketilastoa.