Suomen Pankin verkkosivujen sisältö laajenee. Sivustolla avautuu blogi, jossa otetaan kantaa ajankohtaisiin keskuspankkitoimintaa koskeviin aiheisiin. Lisäksi sivustolla on selattavana historiallista aineistoa, pankin kirjastotietokanta sekä siirtymätalouksien tutkimuslaitoksen seuranta-aineisto.
 
Uusia blogikirjoituksia julkaistaan noin kerran kuukaudessa. Blogeja kirjoittavat pankin keskeiset asiantuntijat. Ensimmäisen blogin on kirjoittanut toimistopäällikkö Tuomas Välimäki aiheesta ”Rahapolitiikkaa, mutta millä riskillä?”. Blogikirjoitukset julkaistaan suomeksi.
www.suomenpankki.fi/fi/suomen_pankki/ajankohtaista/blogit/Pages/default.aspx
 
Suomen Pankin verkkosivuilla on historiallista aineistoa aina 1900-luvun alkupuolelta saakka. Vanhoja suomenkielisiä vuosikirjoja (1914–1996), englanninkielisiä vuosikirjoja (1921–1996), ennusteita (1980–1998), Bank of Finland Monthly Bulletin -julkaisuja (1922–1996) sekä yksittäisiä vanhoja tutkimusjulkaisuja on digitoitu ja liitetty selattavaksi pankin kirjastoliittymän kautta. Osa aineistosta on ollut aiemmin salaista.
 
Kirjaston hakukoneen kautta on selattavissa kirjaston kokoelmatietokanta. Kirjaston kokoelmissa on kirjallisuutta pääasiassa raha- ja valuuttapolitiikasta, pankkitoiminnasta, rahoitusmarkkinoista ja yleisemmin rahataloudesta. Kirjaston kirjoja voi lainata tai lukea paikan päällä rekisteröitymällä käyttäjäksi. Kirjasto on avoinna arkisin klo 12–15.30 osoitteessa Rauhankatu 19, Helsinki.
http://www.suomenpankki.fi/fi/suomen_pankki/yleisopalvelut/kirjasto/Pages/default.aspx

Uutta sisältöä on myös siirtymätalouksien tutkimuslaitoksen, BOFITin, seuranta-aineisto, joka sisältää seurantajulkaisut vuodesta 1998 saakka. Aineistoja on kahdeksasta eri julkaisusta, ja niissä tarkastellaan Venäjän, Kiinan ja Itä-Euroopan talouskysymyksiä. Tietokannasta voi hakea sekä suomen että englannin kielellä.
http://www.suomenpankki.fi/bofit/seuranta/seuranta-aineisto/Pages/default.aspx

Lisätietoa: tiedottaja Mia Ristimäki, puh. 010 831 2213